MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: HEINÄKUU 2018

Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.

Olen inspiroitunut viime aikoina erityisesti valokuvaajien sisällöistä, arkkitehtuurista ja design-tileistä. Yksi suosikeistani on australialainen @studiolowsheen, jonka pariin palaan aina uudelleen. Muotitileistä katumuotia enemmän kiinnostavat valokuvaajien omat tilit ja fanitilit, kuten @juergentellerpage, joka kokoaa yhteen monia Tellerin parhaita töitä. Olen puhunut monesti aiemmin kaupallisuuden puolesta, mutta erityisesti kuluneen vuoden aikana sisältöjen ylikaupallistuminen on alkanut ärsyttämään. Päivittäisellä sisältökokemuksella on ainakin omalla kohdallani varsin suuri vaikutus mieleen ja motivaatioon, pitkälti myös siihen, millaiseksi käsitys visuaalisuuden ilmentämisestä tai ylipäätään kauniista, haluttavasta ja kiinnostavasta lopulta muodostuu. On mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan esimerkiksi muotitalojen sisällöntuotanto – joka on tällä hetkellä monin paikoin puhdasta ja puuduttavaa mainontaa – kehittyy lähitulevaisuudessa. Yhtenä poikkeuksena ihana @jacquemus, joka yhdistää nerokkaalla ja hauskalla tavalla henkilökohtaisen elämänsä, kulttuurinsa ja historiansa mallistoihinsa ja esteettiseen näkemykseensä. 

***

Tein mahtavan aleostoksen kuun alussa Jil Sanderilta. Ribattu puhvihihapusero on vuoden 2017 kevään runway piece – yksi suosikkimallistojani, joka tuntui olevan todella kiven alla sen ulostulon aikoihin. Tekstuuriset pinnat, erityisesti pliseeraukset ja ribbi, kiinnostavat muutenkin ja tekevät kaltaiseni peruspukeutujan vaatevalinnoista astetta mielenkiintoisempia. Jil Sanderin lisäksi olen ollut viime aikoina inspiroitunut Josephista, Cecilie Bahnsenista, Lemairesta sekä Albus Lumenista. Odotan kovasti heidän mallistojaan lähestyvillä muotiviikoilla. 

***

On ihanaa, kun heinäkuussa ei tapahdu mitään. Väljemmän aikataulun edessä huomaa helpommin, kuinka tarpeelliselta tuntuu ehtiä tekemään myös tehottomia asioita. Neljän vuoden opiskelujen ja töiden yhdistäminen on koukuttanut tehokkuuden tunteeseen ja tehnyt painostavuudesta jonkinlaisen normin, jota on ollut lomakausien alussa aina vaikeampi purkaa. Muutan elokuun lopulla Milanoon suorittamaan osittaista maisterivaihtoa, jonka jälkeen olen gradua vaille valmis. Tuntuu virkistävältä vaihtaa puoleksi vuodeksi maisemaa, luoda uudenlaisia rutiineja ja kokea uusi ympäristö lomamatkaa pitkäkestoisemmalla tavalla. 

***

Heinäkuun käytetyin vaatteeni on ollut Pariisista viime kuussa ostamani luonnonvalkoinen kellohame. Tykkään valuvista, kaapumaisista silueteista, jotka ovat toimineet kivasti näillä helteillä. Hameen seuraksi olen yhdistänyt melkein kaikkea mitä vaatekaapistani löytyy aina pellavableisereistä pitkiin t-paitoihin. Kauneuslookeissa kiinnostaa edelleen luonnollisuus ja hiuksissa hiussoljet. Lempiklipsini löydät COSilta. 

 

Photos / Courtesy of Instagram @studiolowsheen @columbinesmille @juergentellerpage, Ida Rantala

Kommentit (0)

NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ