MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: HEINÄKUU 2017

Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.

Luottobrändit – Oma makuni on edennyt pisteeseen, jossa maksan mielelläni hyvinkin alleviivaamattomasta minimalismista. Myönnän kuluttavani ensisijaisesti brändejä. Haluan, että vaate koostuu muustakin kuin palasta kangasta: takana on tarina, symboliikkaa tai samanmielinen muotiyhteisö. Ihmiset kysyvät usein, kuinka löytää luottotuotteita nykyisestä merkkiviidakosta. Vaatekaapin rakentaminen on helpompaa, jos tuntee omanlaisensa designin – brändit, joiden valikoimista tietää löytävänsä kaiken tarvitsemansa. Aiheesta pian artikkelin verran asiaa sivulla.

The Row Bindle suede bagThe Row 'n tuoreimmat mallistot ovat kivunneet vaarallisen korkealle toivelistallani. Olen järkevöittänyt kuluttamistani viime vuosina. Aiemmin ihailin The Row 'ta kaukaa, nyt koen voivani hiljalleen omaksua brändin estetiikan myös omaan garderobiini ja tuoda merkin lähemmäs suomalaisia lukijoita. Syyskassiksi harkinnassa on muutamakin merkin laukkukarkki. Mokkainen Bindle olisi fiini versio kangaskassista ja odotettavasti arjen tilaihme yllättävän kohtuullisella hintalapulla.

Muodin ylituotannollistuminen – Vastikään Pariisissa järjestetyt Haute Couture -viikot antoivat aihetta pohtia muotiteollisuuden nykytahtia. Pääni sisällä elän edelleen ajassa, jolloin muotiviikot järjestetään kahdesti vuodessa ja muotitaloilta tulee kaksi harkittua mallistoa vuodessa. Capsule -kokoelmat, yhteistyöt ja ready-to-wear -tuotanto tuntuvat moninkertaistuneen lyhyessä ajassa. Alan tulisi nyt painaa jarrua ja miettiä tahtinsa uudelleen. On sääli seurata, kuinka tehotuotetuksi, medioituneeksi ja kulutukseltaan kestämättömäksi muotiteollisuus on edennyt. Ilona Hamer sanoi hyvin täällä.

Päivetys – Oodi rusketukselle. Talven aikana ehtii unohtaa, kuinka hyvältä luonnollinen päivetys näyttää iholla. Eevis palautti uskoni itseruskettaviin kirjoittaessaan ennen suihkua levitettävistä, poispestävistä päivettäjistä. Success! Testasin ja koukutuin tuotteisiin jo ennen kesälomaa. Kunhan reissurusketus vaalenee, nämä pääsevät jälleen ympärivuotiseen käyttöön.

Proenza Schouler SS18 – Tuorein mallistoihastus lienee Proenza Schoulerin kevät 2018. Minimalismia twistillä, hyviä leikkauksia, mielettömiä yksityiskohtia ja kuoseja. Unelmalookissani liihottelen palaveriin muotoillussa bleiserissä, halkiollisessa midihameessa ja rypytetyissä pistokkaissa. 

Luovat tauot – Jätin lihan pois ruokavaliostani viime syksynä ja muutos pakotti miettimään monia raaka-ainetottumuksia uusiksi. Päätös oli paras ikinä, sen myötä löysin sisäisen master chefini ja innostuin kokkaamaan päivittäin. Matkoillani moni happy moment liittyy ruokaan: tänä kesänä Portugalissa söin elämäni parhaan tasting menu -kokonaisuuden. Olin ruokahurmiossa useamman päivän ja edelleen katson kuvia maailman täydellisimmästä pippurikeitosta ja pohdin, kuinka valmistaisin jotain vastaavaa kotioloissa. Ruoka- ja viinihifistely on täydellistä vastapainoa muotityölle. Kun poden trendiähkyä, aikataulustressiä tai luovuusvajetta, suljen läppärin, kaadan lasiin kylmää valkkaria ja alan suikaloimaan ruohosipulia.

 

Katso juttusarjan aiemmat osat TÄÄLTÄ.

Photos / Courtesy of Vogue Runway, Net-a-Porter, Instagram @_yanyanchan @ida_rantala

Kommentit (0)

KESÄKASSISSA: AURINKOTUOTTEET HIUKSILLE
Suojaa hiuksesi auringolta. 
LUE LISÄÄ
KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: HEINÄKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa heinäkuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
ANGELINA ILMAST: PARIS HAUTE COUTURE AW18
Valokuvaaja Angelina Ilmast ikuistaa katumuodin kärkinimet muotiviikoilta ja alan tapahtumista.
LUE LISÄÄ