MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: ELOKUU 2018

Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.

Kesän jälkeen tuoreet syyssisällöt kiinnostavat taas. Sophie Bille Brahen uusimmat kampanjakuvat ovat parasta hetkeen ja kokonaisuudessaan ehkäpä suosikkini koko tuotannosta. Pidän siitä, että Brahe on käyttänyt samoja kasvoja ja mallistoissa on säilynyt yhtenäinen ote alkutaipaleesta lähtien. Tykästyin hiljattain myös Wim Wendersin ohjaamaan Jil Sanderin AW18 -malliston Time Passing -kampanjavideoon. Video rakentuu surrealismille, toistuville skenaarioille ja emootioille, jotka kohtaavat mielettömässä lokaatiossa. Kampanja on visuaalisesti ja viestinnällisesti vaikuttava, eikä se tunnu mainokselta. Siinä myös yksi syy, miksi arvostan Jil Sanderia ja sen omintakeista tapaa rakentaa brändiä ja imagoa. Olen edelleen perinteisen still -kuvatuotannon ystävä, mutta uskon, että liikkuvaa kuvaa aletaan nähdä aiempaa enemmän myös perinteisten talojen viestinnässä.

***

Oma pukeutumiseni on jatkuvasti vähemmän trendi-orientoitunutta. On kiinnostavampaa tarkastella muodin muutoksia vaikkapa stailauksen ja siluettien näkökulmasta, jolloin omaa garderobia voi käyttää joka sesonki hieman eri tavoin. Kasvava keskustelu ylikulutuksesta antaa toivoa siitä, että muotiala ottaisi viimein konkreettisia askelia tuotantotapojensa uudistamiseksi ja ylipäätään vallitsevaa pikatrendien markkinalogiikkaa alettaisiin katsoa kriittisemmässä valossa. Muodin univormuittuminen onkin jollakin tapaa positiivista, ja siksi kokosin tänä vuonna syksyn lempitrendejä lookien kautta. Jos joutuisin nimeämään vain yhden suosikin, olisi se varmasti tämä look Lemairelta. Kasuaali ja käytännöllinen, mutta silti skarppi ja uudistettu olematta makuuni liian kikkaileva. Syksyn haavelistani on tänä vuonna maltillinen, eikä vaatekaapistani tunnu puuttuvan akuutisti mitään. Tiukasta ribbineuleesta, valkoisista farkuista ja kultakoruista haaveilen edelleen. 

***

Kuluvana kesänä tykästyin Self Servicen verkkosisältöön, joka on kuin suuri mood board. Sivusto on hyvin kuratoitu layoutia myöten ja tarjoaa hyviä nostoja, haastatteluja ja omia editorial -kuvia. Lukusuosikkini vaihtelevat kausittain. Syksyisin ja talvisin luen enemmän BoF:n kaltaisia informatiivisia muotimedioita, kesäisin kaipaan kuvasisältöjä (tai yksinkertaisesti täyslomaa kaikista sisällöistä). Loppuvuodesta haluaisin lukea enemmän alan kirjoja. Suosittele, jos tiedät hyviä!

*** 

Alkusyksy on kevään ohella pukeutumisen parasta aikaa. Vietin tänä kesänä ennätyspaljon aikaa uikkareissa, ja nyt elokuussa oma vaatekaappi on tuntunut taas aivan uudelta. Jil Sanderilta viime kuussa tekemäni ribbilöytö on ollut kovassa käytössä Filippa K:n ylipitkien silkkihousujen kanssa. Syvä suklaanruskea ja tummansininen koukuttavat nyt mustan korvaajana. Olen innostunut myös hainhampaista, joilla saa hiukset nopeasti kiinni, mutta yleisfiilis on vähän perusponnaria mielenkiintoisempi. 

 

Katso juttusarjan aiemmat osat TÄÄLTÄ. 

Photos / Courtesy of Zoë Ghertner, Sophie Bille Brahe, Ida Rantala, Imaxtree, Instagram @jilsander 

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ