MUOTITALOTARINA: VICTORIA BECKHAM

Fudisvaimosta ja laulajasta arvostetuksi designeriksi – entinen Posh Spice on kulkenut pitkän tien muodin huipulle.


34 miljoonan dollarin vuosibisnes*. Palkittu designer-brändi. New Yorkin muotiviikon twiitatuin suunnittelija**. 

Victoria Beckhamin syyskuussa 2008 New Yorkissa lanseerattu nimikkobrändi on kivunnut vajaassa kymmenessä vuodessa kriitikoiden lemmikiksi ja nousujohteiseksi muoti-imperiumiksi, joka sisältää vaatelinjaston ohella eksklusiivisen kenkä-, tuoksu- ja asustemalliston. Designer-uran käynnistysvaiheesta lähtien Victoria on kerännyt pisteet kriitikoilta, mutta vankan ostajakunnan kasvattaminen on vienyt oman aikansa myös valmiiksi tunnetulta kasvolta. 

Victoria Beckham on ollut alusta alkaen vakiobrändi New Yorkin muotiviikoilla, mutta bisneskehitys on ollut kovaa myös digipuolella. Vuonna 2013 Victoria lanseerasi oman verkko-ostosmahdollisuuden ja heti seuraavana vuonna avattiin brändin ensimmäinen kivijalkaliike Lontoon Dover Streetillä. 

Muotitalon imago ja suunnittelujälki kuvastavat vahvasti brändin luojan persoonaa ja tyyliä. Mallistoista huokuu ylellisyys, laatu ja käsityömäisyys, harkitut materiaalit sekä leikkaukset. Sisarmerkkinä toimii aavistuksen edullisempi Victoria by Victoria Beckham.

Beckham on todistanut muotiälynsä useaan otteeseen suunnittelutyössään. Silti brändin toistaiseksi vaikuttavin mallisto nähtiin runwaylla vasta viime syksynä (SS17). Kun muotitalo onnistuu luomaan potentiaalisia suurtrendejä, vieläpä erittäin eheällä mallistolla, puhutaan jo globaalilla mittapuulla hyvin vakuuttavasta esiintulosta. Beckhamin paljon suitsutettu kevätkokoelma sisälsi mm. samettipukuja ja kauniita bustier-toppeja, jotka ansaitusti keräsivät pisteet muotitoimittajilta ja -kriitikoilta. Jäämme odottamaan high street -brändien ja kuluttajien reaktiota tänä keväänä.

Lue lisää ja osta: Victoriabeckham.com / Net-a-Porter / My Theresa

Lue myös: Muotitalotarina: Toteme

*Tuloslukema vuodelta 2014
**Vuonna 2012

Photos / Courtesy of Victoria Beckham, Net-a-Porter, MyTheresa, Vogue
Sources / Telegraph , BOF

Kommentit (0)

INSPIRAATIO: KESÄHIUKSET
Parhaat hiusideat kesään Instagramista. 
LUE LISÄÄ
TRENDING: FARM TO FACE -KOSMETIIKKA
Luomulaatua pienissä erissä. 
LUE LISÄÄ
TESTISSÄ: PROBIOOTIT IHONHOIDOSSA
Rakkauskirjeemme mikrobeille ja Esse-nimiselle ihonhoitobrändille. 
LUE LISÄÄ
INSPIRAATIO: TOUKOKUUN KATUMUOTI
10 lookia, jotka varastaa Instagramista tässä kuussa. 
LUE LISÄÄ