LÖYDÄ UUSI IHONHOITOBRÄNDI: WHAMISA

Kauneustoimittajan kylpyhuoneenkaapin totaalisesti vallannut Whamisa on luonnollista ihonhoitoa Koreasta. Nyt läträtään hoitovedellä, tuplapuhdistetaan ja uudistetaan ihoa kuorintalapuilla. 

Korealainen Whamisa rantautui tänä syksynä Suomeen ja kiinnitti heti monen kauneusammattilaisen huomion. Ensinnäkin ihanat purkit huutavat pääsyä esille jokaisen kylpyhuoneeseen. Söpöissä paketeissa on sisällä kuitenkin tiivis annos tehoaineita. Korealainen ihonhoito on jo jonkin verran rantautunut länsimaihin ja Suomeenkin ehkä pikkuhiljaa, mutta luonnollisuudesta ollaan oltu kaukana. Purkeista ei aina ole edes kunnolla ymmärtänyt niiden sisältöä, joten ainesosaluettelo on jäänyt pimennoksiin ja tuotteeseen on luottanut lähinnä kokeilun kautta. Luonnollinen ja innovatiivinen korealainen ihonhoito yhdessä tuntuu lottovoitolta!

Korealainen kauneusihanne perustuu ihonhoitoon ja tuotteiden kerrostamiseen kasvoilla. On tutkittu, että korealaisen naisen ihonhoitorutiinissa saattaa olla jopa 11 vaihetta, kun monella suomalaisella taitaa olla lähinnä kaksi; puhdistus ja kosteusvoide. Korealainen kauneusihanne luottaa ihon hoitamiseen niin täydellisyyttä hipovaksi, että meikkiä ei sen päälle juurikaan tarvita. Tätä trendiä on näkynyt toki pohjoismaissakin enenevässä määrin; tämän hetken kuumimmat skandinavian it-tytöt luottavat monet kyseiseen meikittömään trendiin. 

Whamisan raaka-aineet ovat kaikki luonnollisia ja merkin hinnat ovat uskomattoman maltillisia kun tutkii korkealaatuisia INCI-listoja. Tuotteet ovat täysin vedettömiä, jonka huomaa muun muassa niiden riittoisuudessa. Purkin aine on ehtaa tavaraa, eikä sitä tarvitse lotrata litrakaupalla. Tämän huomaa lähinnä vasta kun on lätrännyt hoitovettä kuukauden päivät aamuin illoin ja pullosta on huvennut vasta yksi neljäsosa. Kaikki tuotteiden raaka-aineet on fermentoitu - fermentointi tehostaa raaka-aineiden vaikutusta ja pidentää niiden vaikutusaikaa iholla. Päivävoiteen kosteuttavan tunteen haivaitsee kasvoilla koko päivän, mutta ei lainkaan epämiellyttävän tahmaisesti. Voide ei todellakaan jää ihon pinnalle tuntumaan, vaan kasvojen iholla on hoidettu olo. Tuotteiden vaikutus ei siis katoa pian levityksen jälkeen, vaan iho tuntuu vielä pitkän päivän jälkeenkin raikkaalta ja kosteutetulta ja meikki näyttää illallakin todella tasaiselta. Raaka-aineina on käytetty paljon erilaisia kukkia ja tuotteissa onkin kautta linjan ihanan raikas kukkainen tuoksu. 

Merkin ideologia perustuu kerrostamiseen, joka alkaa ihon puhdistamisesta. Edes puhdistamista ei tehdä ainoastaan kerran, vaan meikinpoisto suoritetaan kahdessa vaiheessa. Öljypuhdistus liuottaa kasvoilta meikin ja öljypohjaisen lian, puhdistusgeeli tai -vaahto vesiliukoisen lian, hien ja bakteerit. Puhdistuksen jälkeen alkaa kosteuttavien tuotteiden kerrostaminen. Tuotteita kerrostetaan kasvoille aina ohuemmasta koostumuksesta paksumpaan. Kosteutuksen voi aloittaa kosteussuihkeella tai hoitovedellä ja lisätä päälle ensin emsulsion ja sitten voiteen. Tuotteet toimivat erinomaisesti yksinään, joten koko ihonhoitoarsenaaliaan ei tarvitse laittaa kerralla uusiksi (toimitus haluaa kuitenkin varoittaakin koukkuun jäämisestä). 

Kokeile merkiltä myös hauskana pikakaunistajana rakeettomia entsyymikuorintalappuja, jotka sujautetaan sormen ympärille. Kasvot niillä pyyhittyäsi, peilistä katsovat todella kirkkaat ja puhtaat kasvot. Pikakaunistuksen voi viimeistellä myös sarjan kosteuttavilla kertakäyttöisillä naamioliinoilla. Kaikki sarjan naamiot ovat aasiasta tuttuja sheet maskeja, eli kertakäyttöisiä naamioliinoja. Myös huulirasva on toimituksen puolesta todettu tehokkaaksi rohtuneiden huulten pikapelastajaksi.

 

Lue lisää Whamisasta täältä
Lue lisää Aasialaisesta ihonhoidosta täältä

Photos / Courtesy of Eevaleena Liedes

Kommentit (0)

NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ