KEVÄÄN KENKÄMUOTI – ESITTELYSSÄ KIINNOSTAVIMMAT MALLIT JA TRENDIT

Sesongin jalkinemuotia leimaavat mukavuus ja monikäyttöisyys. Valitsetko tänä keväänä pistokkaat, sandaalit, tennarit vai korkkarit?

Yhteistyössä Minimal Nordic
–--

Katumuodissa katse siirrettiin pysyvästi maahan viimeistään viimevuotisen Guccimanian ja globaalin loaferikuumeen vuoksi. Kengistä on tullut hiljalleen it-asuste, käsilaukun veroinen statustuote, jolla voi tehdä tyyli-statementin helposti pelkistettyynkin kokonaisuuteen. Avainrooliin nousevat muotoilu ja materiaali – laadukas nahkakenkä paranee käytössä, toimii monessa tilanteessa ja täyttää pukijansa asustetarpeen.

Helsingin kenkätarjonta sai kaivattua täydennystä vuonna 2014, kun Minimal Nordic, tuttavallisemmin Mino, avasi ovensa Galleria Esplanadissa. Minimalistisia ja monikäyttöisiä laatujalkineita suosiva monibrändiliike pitää sisällään tarkasti valikoituja malleja Euroopan suosituimmilta kenkämerkeiltä. Selektiivisen tarjonnan keskiössä on ajatus käytettävyyden, hillityn sävymaailman ja tuoreimpien trendien kohtaamisesta osana modernin pukeutujan garderobia.

Valikoimaan kuuluvat ATP Atelierin, Gannin ja By Malene Birgerin kaltaisten kestosuosikkien ohella mm. Church's, Common Projects, Hope Stockholm, Terhi Pölkki, Martiniano, Pedro Garcia sekä Repetto. Vastikään uudistettu liike ja laajentunut tuotevalikoima kattavat nykyisin myös Robert Clergerien, Del Rio Londonin ja Maryam Nassir Zadehin mallistojen valikoituja helmiä. Liikkeestä löydät lisäksi kööpenhaminalaisen Line&Jon käsintehdyt korut.

Robert Clergerie Alice crocodile slip-ons 345,-
Robert Clergerie Gigy slides blue 285,-
Martiniano nude glove slippers 410,-
Robert Clergerie Fani loafer 365,-

Helposti jalkaan sujautettavat pistokkaat säilyttävät asemansa kevään kenkämuodin kärjessä. Runwayllakin paljon nähty kantapäästä avonainen slip on on mainettaan monipuolisempi puettava: kenkäkaapin uusklassikko taipuu niin palaveriin kuin piknikille, rantalomalle tai kaupunkiin, arkeen ja juhlaan. Myös perinteiset ballerinat ja loaferit päivittyvät uuteen sesonkiin syväänuurrettujen leikkausten ansiosta.

Muotitoimittajan valinta: Robert Clergerie Alice – nousevan brändin pistokasmalli, jolla on potentiaalia nousta katumuodin uudeksi klassikoksi.

ATP Atelier Rosa black 178,-
ATP Atelier Astrid dark natural 129,-
ATP Atelier Dina green snake 198,-
Pedro Garcia Zissi slip-on 259,-

Kevään sandaalimuoti on pohjoismaalaisittainkin minimalistista. Sulavat linjat, ristiinompelu ja toispuolisuus korostuvat muotoilussa. Sandaaleistaan tunnettu ATP Atelier vastaa myös tämän sesongin kärkipareista: eleettömän elegantit suosikkimallit varioidaan leikkauksia ja värejä vaihdellen sopimaan erilaisille pukeutujille.

Muotitoimittajan valinta: ATP Atelier Astrid – moderni ja monikäyttöinen sandaalimalli, joka ei koskaan mene muodista.

Common Projects Achilles Low Navy 325,-
Common Projects Achilles Low Blush suede 325,-
Church's Burwood brogues 475,-
Church's Sally loafers 429,-

Välikauden avaintyyleistä vastaavat Common Projects sekä Church's, joiden lenkkari- ja kävelykenkävalikoima on sekä ajaton että ajankohtainen. Laadukkaat herrainkengät, tennarit tai tukevat loaferit ovat käyttöaikansa suhteen joustavia ja siksi monikäyttöisiä valintoja alkukeväästä myöhäiseen syksyyn. Sukilla tyyliä ja lämmittävyyttä voi vaihdella sesongista riippuen.

Muotitoimittajan valinta: Common Projects Achilles – siro ja minimalistinen tennarimalli poikkeuksellisen hyvillä värivaihtoehdoilla.

Pedro Garcia Xail slip-on heels 275,-
Pedro Garcia Winslet suede sandalet 278,-
Martiniano emerald high glove slippers 465,-
Martiniano platinum high glove slippers 475,-

Myös korkokengissä muoti jatkaa mukavuusvoittoisella linjalla. Tukeva ja maltillinen kitten heel on tämänkin kauden kuumin mitta. Minikorko antaa syyn satsata hyvään avokaspariin ollessaan mukavan juhlakengän ohella käveltävä jalkinevalinta pitkiin arkipäiviin. Suurinta vaihtelua nähdään korkojen lisäksi materiaalikirjossa – sileän nahan ohella muoti suosii nyt rosoisia pintoja ja graafisia leikkauksia.

Muotitoimittajan valinta: Martiniano Glove slippers – kauniisti uurrettu ballerinamalli monikäyttöisellä korolla.

 

Tutustu Minimal Nordicin koko valikoimaan TÄÄLLÄ ja seuraa Instagramissa @minimal_nordic.
Vieraile liikkeessä: Mi.No Shoes, Galleria Esplanad, Kluuvikatu 4.

Photos / Courtesy of manufacturers, Minimal Nordic

Kommentit (0)

PINNALLA: LOMAKAUDEN ASUSTETRENDIT
Koruamuletit, kalastajalakit, remmisandaalit ja minishopperit löytävät tiensä matkagarderobeihin tänä kesänä.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa kesäkuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
OSTOSLISTALLA: ARKILAUKKU
Katsastimme kauden mallistot ja valitsimme kuusi kauneinta.
LUE LISÄÄ
KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: KESÄKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana. 
LUE LISÄÄ