KAUNEUSTRENDI HALTUUN: PUNAISET HUULET

Punainen huulipuna sopii kaikille. Sen parhaimman sävyn ja omaan käyttökokemukseen parhaiten istuvan punan löytää, kun pitää mielessä muutaman helpon vinkin. 

NÄIN VALITSET SÄVYN - Karkeasti yleistäen puhdas punainen, jonka pohjasävy ei taita merkittävästi siniseen tai keltaiseen, sopii kaikille iästä, ihonsävystä, hampaiden keltaisuudesta (tai valkoisuudesta) tai huulten muodosta riippumatta. Puhtaimmillaan punainen imartelee kaikkia, tekee yleisilmeestä aina raikkaan ja on juuri se helpoiten pirteyttä tuova punasävy. Kylmästä punaisen sävystä erottaa sen sijaan selkeästi sinisen pohjavärin. Kylmä punainen tekee vaaleasta ihosta yhä viileämmän ja kirkkaamman tai vastaavasti parhaimmillaan tasapainottaa tummempaa ihonsävyä. Kylmempi puna yleensä korostaa hampaiden valkoisuutta ja herättää erityisesti siniset silmät eloon. Lämpimän punaisen pohjasävy on selkeästi keltainen ja puna voi olla jopa oranssinen. Lämmin punainen soveltuu hyvin oliivi-ihon harmoniseksi pariksi ja sopii ihanasti myös auringon päivettämälle kullanhehkuvalle iholle. Lämmin punainen syventää entisestään parhaiten vihreitä ja ruskeita silmiä. 

NÄIN RAJAAT - Huulten supertarkka rajaaminen on ollut out jo muutaman sesongin. Rajauskynästä luopuminen ei toki tarkoita automaattisesti suttuista lopputulosta, mutta punajälki saa nyt olla pehmeä. Arjessa rajauskynä kuitenkin nousee avainasemaan jo siksi, että kynän avulla puna pysyy yleensä paremmin paikoillaan. Rajaa huulet mahdollisimman samansävyisellä huultenrajauskynällä kuin punasi. Piirrä rajaus aivan huulen reunaan - huulten suurentamista ylirajaamisella tulisi tehdä todella maltillisesti. Ylirajaaminen tekee helposti yleisilmeestä suttuisen. Levitä rajauskynää huulille leveästi punan pohjaksi niin puna pysyy paremmin ja pitempään. 

NÄIN LEVITÄT - Kestävät punahuulet onnistuvat kun levität huulille muutaman kerroksen huulipunaa. Levitä rajauskynän päälle ohut kerros väriä, paina ylimääräinen paperiin ja lisää toinen kerros. Paina viimeinenkin kerros vielä kerran paperiin. Näin puna pysyy parhaiten siistinä, eikä löydy yllättäen hampaista tai kulu rumasti huulten keskiosasta. Harvoin punan levitykseen tarvitaan erillistä sivellintä, mutta sivellin tulee tarpeekseen, jos suoraan huulipunapuikosta sävyn levitys huulten reunoille ei onnistu siististi. 

NÄIN YHDISTELET - Punainen huulipuna on näyttävimmillään kevyen silmämeikin kanssa. Pelkkä ripsiväri ja geelillä kevyesti muotoillut kulmat antavat tarpeeksi vastapainoa punatuille huulille. Rajaus silmissä on myös klassinen ja juhlavampi pari punahuulille, ja tekee yleisilmeestä heti meikatumman. Huulipunaa tasapainottaa pirteä poskipuna. Puhtaan ja kylmän punaisen kanssa pirteä pinkki näyttää poskipäällä terveeltä, lämpimän punaisen kanssa sopii hyvin aurinkopuuteri ja korallinen poskipuna. Punaisten huulten ei tarvitse olla valinta juhlaan tai siistimpään asuun, puna piristää sen väsyneimmän arkiaamunkin sekunneissa. 

 

Ajattomia huulipunasuosikkejamme lisää: Pikkujoulusesongin paras punainen huulipuna
Ota haltuun myös toinen kauneustrendi: Kauneustrendi haltuun: meikitön meikki 

Photos / Courtesy of Jason Wu SS16, Oyster Mag, New York Times

Kommentit (0)

SESONKI VAIHTUU – NÄIN HUOLLAT VAATTEESI JA ASUSTEESI OIKEIN
Arkivén perustaja Maria Manninen kertoo, kuinka vaatteita tulisi huoltaa sesongin vaihtuessa ja miksi se on niin tärkeää.
LUE LISÄÄ
BACK TO BASICS: KASVOVEDET
Kallista vettä hienossa pullossa vai monen ihohaasteen taianomainen ratkaisija? 
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: HUHTIKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.
LUE LISÄÄ
INSPIRAATIO: SUPERHELEÄ KEVÄTIHO
Esittelyssä vinkit ja tuotesuosikit. 
LUE LISÄÄ