KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: TAMMIKUU 2018

Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.

 

MUOTIVIIKKORUPEAMA - On taas se aika vuodesta, nimittäin Flouncen muotiviikkokierros! Erityisesti odotan kasvavien ruotsalaisbrändien näytöksiä Tukholmassa. Tukholmassa näkee aina jo todella tarkkaan mietittyjä ja valmiita mallistokokonaisuuksia jopa suunnittelukoulujen loppunäytöksissä. Omia näytössuosikkejani ovat juuri näitä uusia kykyjä esittelevä Swedish Fashion Talents ja viime vuosina suuren kasvojenkohotuksen kokenut Stylein. Kööpenhaminassa odotan eniten omaa suosikkiani Han Kjobenhavnia, joka julkaisi vuoden vaihteessa ensimmäisen naistenmallistonsa kauppoihin. Köpiksessä näytösten lisäksi katumuoti inspiroi minua kaikista eniten. Niin muotiväen yllä kuin tavallisessa katukuvassakin näkee todella inspiroivia tyylinäytteitä.   

 

PROBIOOTIT IHONHOIDOSSA - Kävin melkein kaksi vuotta sitten Esse Skincare -brändin perustajan Trevor Steyn luennolla kuuntelemasta tiukkoja faktoja probiooteista eli elävistä mikrobeista ihonhoidossa. Kiinnostuin ilmiöstä ja jäin opiskelemaan aihetta lisää. Mikrobeja on jo jonkin aikaa soviteltu kauneustuotteisiin, mutta niitä on saatu käyttöön vain pienissä määrin. Essen perustaja Trevor oli kuitenkin saanut merkin ensimmäiseen tuotteeseen, seerumiin, sisältymään yli miljardi elävää probioottia. Määrä oli todella ennenkuulumaton! Probiootit ovat olleet paljon pinnalla kun huomiomme on mitä enenevässä määrin kääntynyt viime aikoina ruokavalioon ja suoliston hyvinvointiin. Tasapainottavien bakteerien hyödyt suolistossa ovat meille jo tuttu asia, mutta viimein probioottien hyödyt on löydetty myös ihonhoidossa ja viime vuosina tuotteet aiheen ympärille ovat lisääntyneet raketinomaisesti. Probioottien teho perustuu tutkimuksiin, joissa on huomattu, että ihon hyvinvointi on riippuvainen sen sisällä ja sen pinnalla elävistä probioottisista mikrobeista, jotka taistelevat haitallisia mikrobeja vastaan. Huono mikrobitasapaino voi olla syynä moneen eri iho-ongelmaan; esimerkiksi punoitukseen, tulehdukselliseen akneen ja niistä voi olla apua jopa atopiaan tai psoriasikseen. Päätin aloittaa vuoden alun kunniaksi detoxin iholleni. Käytän vähintään kuukauden ajan vain Essen tuotteita ihon kosteuttamiseen ja puhdistamiseen. Haluan todella tutkia, mitä tuotteet saavat aikaan ihollani. Vaikka lähtötilanteeni on suhteellisen normaali, ihoni on ajoittain vain melko kuiva, on aina varaa parantaa. 

 

SPA MOMENTS - Ihoni on suhteellisen helppo, enkä ole joutunut koskaan kärsimään suuremmista ongelmista. Sitä vaivaa lähinnä ajoittainen kuivuus ja hormonaaliset vaihtelut. Työssäni teen kuitenkin töitä kaikenlaisien ihojen parissa ja viime aikoina olen huomannut, että vaikka kuinka hyvin hoitaisi ihonsa kotona, on säännöllisten ammattilaisen tekemien kasvohoitojen merkitys suuri. Ammattilaisella on toki käytössään usein järeämpiä keinoja ja tuotteita, mutta välillä omille hoitorutiineilleen ja haasteilleen tulee sokeaksi, ja silloin toisen vinkit ja neuvot ovat tarpeen. Säännöllisesti kasvohoidossa kannattaa käydä vaikka et mistään erityisistä ongelmista kärsisikään. Hoidossa ihosta saadaan puhdistettua kuona-aineita kotipuhdistuksia paremmin ja siihen voidaan syöttää kosteutta pintakerroksia syvemmälle. Kävin kokeilemassa Natural Goods Companyn kauneushoitolassa Museokadulla Essen Probioottista kasvohoitoa, jossa hoitorutiini muokataan hoitotilanteessa juuri oman ihon tarpeisiin. En ole saanut ihoani yhtä kuulaaksi ja tasaisen väriseksi koskaan millään kotihoitotuotteella ja taas muistin kuinka tärkeää oli varata seuraava hoitokerta heti kalenteriin. 

 

UUDET KIRJANMERKIT - Joululomaillessa ehti jälleen selailla muoti- ja kauneuslehtiä sekä -sivustoja muussakin kuin työmielessä. Löysin uudelleen kauneusintoilijan lempisivuston Violet Greyn, jota seuraan tarkkaan Instagramissa, mutta sivulla käymisestä oli kulunut aikaa. Sivustolla on ihania kauneusideoita ja vinkkejä sekä esittelyssä aina tiukan testiraadin läpäisseitä tuotteita. Violet Greyn selailuun saa kulumaan tunteja ja artikkeleihin on helppo eksyä, mutta nopeaan tiedonjanoon yläpalkista löytyvistä otsikoista voit paikantaa todella tarkkaan juuri sinua askarruttavan aihealueen artikkeleita tai tuotesuosituksia. Sivuston takana ja tuotteita testaamassa on useampi alan ammattilainen kuten meikkaaja, kampaaja tai kosmetologi, joten perusteelliset ja faktapitoiset arvostelut ovat taattuja. 

PUSS PUSS magazinen löysin jostain kumman syystä vasta hetki sitten, mutta sekä kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä printti, että täydentävillä artikkeleilla päivittyvä verkkosivusto kuuluvat ehdottomiin suosikkeihini. Lehden editorialit ovat upeita ja aivan omaa luokkaansa. Upeasti katukulttuuria ja todella high-fashionia yhdistävä lehti sisältää kulttuurin ja musiikin lisäksi luonnollisesti myös paljon kissoja...

 

Photos / Courtesy of manufacturers, Han Kjobenhavn, violetgrey.com, stockholmfashionweek.com, pusspussmagazine.com

Kommentit (0)

PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ