INSPIROIDU & IHASTU – ETEERISET ÖLJYT

Eteeristen öljyjen hyödyistä tiedetään paljon, mutta osataanko niitä kuitenkaan hyödyntää tavallisessa arjessa. Öljytippojen käyttöönotto on helpompaa kuin kuvittelitkaan.  

Yhteistyössä Frantsila

YRTTI #1: LAVENTELI

TUTTUA: Laventeli auttaa lievittämään stressiä ja väsymystä, sekä helpottaa rentoutumista. Kauneudenhoidossa laventelia käytetään usein ärtyneen ihon hoitoon. 

OTA ARKIKÄYTTÖÖN: Tipauta öljypullosta tippa tai pari esimerkiksi tyynyliinan tai peiton reunaan. Pehmeän laventelin tuoksu rentouttaa ja saa sinut nukkumaan paremmin. Laventeli poistaa myös unettomuutta, stressiä sekä väsymystä, joten jo muutamalla tipalla teet sängystäsi rentoutumisen tyyssian. Kokeile ripotella tippoja petivaatteisiin myös kuukautisten aikaan, sillä laventelin tunnetaan helpottavan myös kuukautiskipuja.

HIFISTELIJÄN DIY: Laventelivartaloöljy

n. ruokalusikallinen oliiviöljyä

tippa laventeliöljyä

Sekoita neutraaliin öljyyn (esimerkiksi oliiviöljyyn) tippa laventeliöljyä. Laventeliöljystä on hyötyä erityisesti ärtyneen tai palaneen ihon hoidossa sekä hyönteisten pistoksissa. Laventeli hillitsee bakteerien kasvua ja ihotulehduksia sekä edistää haavojen paranemista. Kokeile öljyseosta esimerkiksi talven kuivattamille käsille.   

YRTTI #2: APPELSIINI

TUTTUA: Appelsiini kohottaa mielialaa ja virkistää sekä vähentää hermostuneisuutta. Kauneudenhoidossa appelsiinia käytetään rasvoittuvan ihon tasapainottamiseen.

OTA ARKIKÄYTTÖÖN: Pidä öljypulloa työpöydälläsi ja käytä öljyä virkistäytymiseen kesken työpäivän. Pelkkä pullon tuoksuttelu auttaa piristymään väsyneen päivän keskellä ja palauttaa keskittymiskyvyn. Raikas hedelmäinen tuoksu antaa lisää energiaa kun loppuvuoden kiireet koettelevat. 

HIFISTELIJÄN DIY: Appelsiinikasvohaude

1 kasvopyyhe

2-4 tippaa appelsiiniöljyä

Keitä vettä ja kastele kasvopyyhe kiehuvassa vedessä. Purista pyyhe kosteaksi ja anna jäähtyä hieman. Tipauta pyyhkeeseen muutama tippa appelsiiniöljyä. Pyyhkeen kuuluu tuntua lämpimältä, muttei kuumalta iholla. Ota kiinni pyyhkeen reunoista ja levitä pyyhe kasvoille aloittaen leualta edeten kasvojen reunalta otsalle. Appelsiini tasapainoittaa rasvoittuvaa ihoa ja sen sisältämä antioksidantti edistää solujen uudistumista. Hauteen alta paljastuu kirkas ja tasapainoinen iho. 

YRTTI #3: TEEPUU

TUTTUA: Teepuuöljyä käytetään ihon infektioiden hoitoon ja epäpuhtauksien puhdistamiseen. Kotikylppäreissä teepuuöljyä käytetään usein näppylöiden kuivattamiseen ja uusien epäpuhtauksien ennaltaehkäisyyn.

OTA ARKIKÄYTTÖÖN: Teepuuöljy rauhoittaa rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa. Sitä voi käyttää tilapäisesti joko suoraan näppylään rauhoittamaan tulehtunutta ihohuokosta tai koko kasvoille rasvaisuuden ja kiillon poistamiseen. Teepuuöljy on voimakasta, joten sitä tulee käyttää ainoastaan kuuriluontoisesti ja varoen. 

HIFISTELIJÄN DIY: Teepuukasvovesi epäpuhtaalle iholle

1dl tislattua vettä (myydään apteekissa)

3 tippaa teepuuöljyä

Apteekista saatavaan tislattuun veteen voi sekoittaa muutaman tipan teepuuöljyä ihoa puhdistavan ja tasapainottavan kasvoveden saamiseksi. Käytä antiseptistä kasvovettä vahvempana liuoksena paikallisesti, esimerkiksi painamalla kasvoveteen kostutettua vanupuikkoa suoraan näppylään. Voit myös käyttää kasvovettä päivittäin rasvoittuvan ja kiiltävän ihon hillitsemiseen ja tasapainottamiseen. Kokeile apteekista saatavaan veteen myös muita eteerisen öljyn tippoja. Kasvovesi säilyy jääkaapissa noin viikon. 

YRTTI #4: ROSMARIINI

TUTTUA: Rosmariini poistaa väsymystä ja stressiä sekä stimuloi verenkiertoa ja ruoansulatusta. Kauneudenhoidossa rosmariinia käytetään vahvistamaan hiuksia ja rauhoittamaan hiuspohjaa. 

OTA ARKIKÄYTTÖÖN: Rosmariini parantaa verenkiertoa ja sitä onkin ihana lisätä muutama tippa hierontaöljyn tai paksun kosteusvoiteen joukkoon. Jalka- tai käsihieronta kotisohvalla saa heti ylellisen lisäyksen. Verenkierron paraneminen edistää myös hiustenkasvua. Myös ärtyneelle päänahalle hellävarainen rosmariiniliuos on erinomainen hoitotapa.

HIFISTELIJÄN DIY: Päänahkaa tasapainottava hiusvesi

1dl kiehautettua vettä

5 tippaa romariiniöljyä

Sekoita kiehautettuun ja jäähdytettyyn veteen muutama tippa rosmariiniöljyä. Laita liuos pieneen sumutepulloon ja suihkuttele pyyhekuiviin hiuksiin keskittyen päänahkaan ja hiusten tyveen. Hiero liuosta päänahkaan. Rosmariini ja päähieronta stimuloivat päänahkaa ja edistävät hiustenkasvua ja parantavat päänahan verenkiertoa.

Lue lisää: Frantsila.com
Seuraa: @frantsilaorganics

Photos / Courtesy of Frantsila.com, Instagram @frantsilaorganics, unsplash.com

Kommentit (0)

PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ