INSPIRAATIO: KÖÖPENHAMINAN PARHAAT KATUTYYLIT

Tanskattarien mutkaton muotihyggeily on kiilannut ruotsalaisen tyyliminimalismin edelle. Listasimme opit, jotka poimimme mukaamme Kööpenhaminan kaduilta.

ENEMMÄN ON ENEMMÄN
Tanskattaret ovat kerrospukeutumisen mestareita. Muotiviikolla nähty katutyylikirjo kumarsi väreille, printeille ja rajattomille yhdistelymahdollisuuksille. Tyylivaikuttajat pukevat harvoin vaatekappaletta sellaisenaan, tyypillisesti lisäten kerroksia ja kiinnostavuutta jopa moninkertaisilla alus- ja päällysvaatteilla. More is more -ajattelu näkyy myös runsaana asustamisena – vankkaperinteinen tanskalainen korumuotoilu huomataan katumuodissa mm. kerrostettuina kultakoruina.

KUOSILEIKKI EI TUNNE RAJOJA
Mikään väri tai kuosi ei ole tanskalaiselle yhteensopimaton. Skandivaikuttaja saa vihreän ja oranssin tai leopardi- ja kukkakuosin toimimaan saumattomasti keskenään. Neonvärit, pastellit, printit, ruudut, raidat, erilaiset materiaalit ja leikkaukset ovat kaikki potentiaalisia ratkaisuja samassa lookissa. Silti tanskatar on hyvin effortless – tyyli-innovaatiot syntyvät luovasti kokeilemalla.

MUKAVUUS AINA EDELLÄ
Tanskattarille pyöräily on elämäntapa ja lenkkarit ykkösjalkine. Sporttivaikutteet maustavat arkipukeutumista, joka taipuu paljon muuhunkin kuin treenitrikoisiin: huppari paritetaan vekkihameeseen, urheilusukat korkkareihin, lenkkarit silkkimekkoon. Katumuoti on yllättävää, kellonaikoja ja pukeutumisnormeja rikkovaa: illalliselle tai palaveriin suunnataan ultracoolissa svetarissa, leikkipuistoon kokopuvussa. Garderobin aarteita käytetään ja se näkyy katukuvassa. Comfort is key.HUIPPUMUOTI KOHTAA HIGH STREETIN
Muotiviikot tunnetusti vilisevät it-tuotteita, ja myös Kööpenhamina on ottanut omakseen sesonkin merkittävimmät täsmätuotteet. Tanskalaisia näkee kuitenkaan harvoin pukeutumasta yhteen brändiin päästä varpaisiin. Paikallinen muoti seilaa vahvasti Saks Pottsin ja By Malene Birgerin kaltaisten huippunimien, ja toisaalta Gannin ja Munthen kaltaisten high street -suosikkien välimaastossa. Myös kaupungin second hand -tarjonta on poikkeuksellisen laadukasta, mikä näkyy katumuodin monipuolisuutena.

KAUNEUSIHANNE KUMARTAA MINIMALISMILLE
Tanskalainen tyylivaikuttaja solmii hiukset niskanutturalle, eikä välttämättä edes meikkaa. Vastinparina runsaalle pukeutumiselle ehostus pidetään minimaalisena ja mahdollisimman mutkattomana. Vallitseva kauneusihanne kurottaa lähimmäksi pariisilaista tyyli-ideologiaa, ollen huomattavasti muita muotiviikkomaita huolettomampi.

 

Photos / Courtesy of Grazia UK, Vogue/ StyleDuMonde, Instagram @emilisindlev @annabelrosendahl @darjabarannik @marianne_theodorsen @ginemargrethe @polliani @celineaagaard_

Kommentit (0)

PINNALLA: 5 NAAMIOLIINASUOSIKKIA
Kauneustoimittajan 5 sheet mask -suosikkia.
LUE LISÄÄ
KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: SYYSKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: SYYSKUUN STAILAUSVINKIT
Vieraskirjoittajamme Sylvie Mus antaa avaimet kuukauden kiinnostavimpiin tyylikokeiluihin.
LUE LISÄÄ
SUOMI-EDITORIAL: EMMA SAARNIO
Vieraskirjoittajamme Iida Lappalainen esittelee suomimuodin kärkinimet ja kiinnostavimmat erikoismallistot.
LUE LISÄÄ