FLOUNCE X TERHI PÖLKKI: MUOTITOIMITTAJAN VIISI VALINTAA

Kevään kenkägarderobin suomalaiset suosikkiparit.

Yhteistyössä Terhi Pölkki
–--

Skandiminimalismin hohto huomattiin maailmalla 2010-luvun alussa, kun erilaiset tyylisuuntaukset käsitteellistyivät muotikentällä. Samoihin aikoihin Terhi Pölkki lanseerasi nimeään kantavan kenkämerkin ja tuli tunnetuksi puukengistään, jotka nousivat hitiksi Yhdysvalloissa. Suunnittelijan tausta kulkee Wetterhoffilta London College of Fashioniin. Valmistumisen jälkeen Pölkki suunnitteli mm. Topshopille, Urban Outfittersille ja Asokselle. Nopea massatuotanto ja kyvyttömyys vaikuttaa tuotanto-olosuhteisiin antoivat lopulta sysäyksen oman merkin synnylle. 

Ekologisuus on ollut alusta alkaen yksi brändin ydinarvoista. Suunnittelua rajoittamatta se on tuotu normina luontevasti osaksi designia ja tuotantoketjua. Kengät valmistetaan pienessä perheyrityksessä Portugalissa. Nahat ovat kasviparkittuja, kromivapaita ja paikallisesti tuotettuja. Brändi tuottaa uuden malliston kahdesti vuodessa, mutta toistuvan uudistumisen sijaan kierrättää myös samoja runkoja ja ylläpitää tälläkin tavoin ajallisesti kestävämpää suunnittelutyötä. 

Brandon flat cognac – Konjakkinen Brandon on valintamme sulille kevätkaduille. Herrainkenkämuotoilu ja joustava ribbikaistale tuovat jalkineeseen 2000-luvun alun kävelykenkäfiiliksen. Brandon on sopivassa suhteessa siro ja maskuliininen – siten oiva kumppani pitkälle trenssitakille, ylipitkille puvunhousuille tai kropattuille lahkeille. Saman mallin löydät myös mustana.

Tara mule black croco – Kevätmalliston sandaaleista suosikiksemme nousee Tara, jonka linjakas siluetti puhuttelee pelkistetymmän designin ystäviä. Tukeva puukorko tekee mallista käveltävän ja materiaalinsa puolesta hillityn seuralaisen painetulle nahalle. Malli on helppo parittaa arki- ja juhlaunivormuun, sovittaa toimistokengästä aftereille, vapaapäiviin tai ystävän häihin. Saman mallin löydät myös nudena.

Fiona babouche black – Helposti jalkaan sujautettavat slipperit ovat perusballerinaa kiinnostavampi valinta kaikista monipuolisimmaksi käyttökengäksi – testattu on, nämä toimivat kaiken kanssa. Nahka on unelmanpehmeää ja muotoutuu jalkaan myös takaosa umpinaisena. Kengän käyttösesongista voi tehdä ympärivuotisen hyödyntämällä paria kotitossuina tai toimistossa sisäkenkinä. Viime kesän suosikkimallia on saatavilla tällä kaudella myös nudena, beigenä ja mustavalkoisena.

Fringe mule gerbera – Punainen salsapari osoittaa, kuinka nahka toimii erinomaisesti laskostettuna. Jos ruffle -trendi on liikaa vaatteissa, sen voi ottaa käyttöön asustuksessa. Fringe on perusrungoltaan minimalistinen, mutta volyymimuotoon leikattu. Testaa suorien housujen kanssa tai alleviivaa runsautta trumpettilahkeilla tai maksihelmalla. Saman mallin löydät myös mustana ja matalana versiona.

Gus sneaker nude croco – Ei kesää ilman lenkkareita. Perinteisten sporttipopojen rinnalle huomaa usein kaipaavansa siistimpää versiota, joka tarjoaa urheilukengän fiiliksen ja mukavuuden. Gus on malliltaan siro mutta paksupohjainen. Kuvioitu nahka tekee ilmeestä puetumman ja taivuttaa kengän myös muodollisempaan ympäristöön sopivaksi. Suosikkisävymme on vaalea nude, mutta saman mallin löydät myös mustana ja mustavalkoisena.

 

Tutustu koko valikoimaan TÄÄLLÄ tai katso lähin jälleenmyyjäsi.
Kesän mallisto löytyy 3.4. alkaen myös LIIKE -myymälästä, osoitteesta Fredrikinkatu 24.

Photos / Courtesy of Ida Rantala

Kommentit (0)

PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ