FLOUNCE RUNWAY: TUKHOLMA AW17

Syysmuodin kiinnostavimmat muotituulet suoraan Tukholman näytöslavoilta.

IDA KLAMBORN. Näin lupaavalta näyttää suunnittelijapotentiaalin realisoituminen. Pari vuotta sitten Ida Klambornin mallistoesittely ei vielä aiheuttanut sen suurempia hurraahuutoja, tänä vuonna tulevaa syksyä esitellyt näytös ylsikin jo Tukholman ehdottomaan kärkikastiin. Erityismaininta huolellisesti toteutetusta stailaustyöstä, joka oli Tereza Ortizin käsialaa.

STYLEIN. Stylein ei pettänyt odotuksia tänäkään vuonna. Elin Alemdarin suunnittelutyö on takuuvarmaa materiaalien, leikkausten ja tekstuurien leikkiä kausi toisensa perään. Linn Hägglundin kädenjälki näkyi kokonaisuuksissa kekseliäinä mutta eheinä vaatepariratkaisuina, innoittaen kokeilemaan ainakin silkin ja shearling-mokan yhdistelmää tulevana syksynä.

RODEBJER. Kovassa nosteessa olevasta Rodebjerista on ennustettu lähivuosina Acne Studiosin kaltaista menetystarinaa.  Rodebjerin syysmallisto oli raikas, laadukas ja skarppi sekoitus kauniita siluetteja ja liikkuvia linjoja. Erityismaininta housuhameesta (kuvissa keskellä), sekä runway-shown upeasta koruasustuksesta. Aikaa kestävien klassikoiden tarjonta ei ole koskaan ennen ollut yhtä moniulotteista. 

 J.LINDEBERG. Pienimuotoisen paluun tehneen J.Lindebergin syysmallisto oli kunnianosoitus vahvoille naisille. Runwaylla nähtiin tuttuun tapaan selkeitä käyttölookeja ja pienin tehostein särmitettyjä neutraaleja väripaletteja. Kiinnostavin bongaus: toppatrendi varioituu ensi syksynä jopa smokkipuvun päälle. #flounceloves

IDA SJÖSTEDT. Odotettu Ida Sjöstedt tarjoili aiempaa hienostuneemman ja skandinaavisemman kokoelman osuvalla teemalla Belladonna of Sadness. Sjöstedt osoitti jälleen kerran olevansa parhaimmillaan couture- ja bridal -henkisessä juhla-asusuunnittelussa: pitkät pitsimekot varastivat ansaitusti shown tänäkin vuonna.

BECKMANS COLLEGE OF DESIGN. Ruotsin muotisuunnittelu on jatkossakin hyvissä käsissä – sen osoitti Beckmans College of Design, jonka oppilastöissä oli havaittavissa poikkeuksellista itsevarmuutta ja visionäärisuutta. Vaikuttavimmat lookit olivat samanaikaisesti sekä kekseliäitä ja tuoreita että toisaalta kaupallisia ja lähestyttäviä. Jäämme odottamaan menestysnäytökselle jatkoa.

 

Katso myös Tukholman kauneuskooste TÄÄLTÄ.

Photos / Courtesy of fashionweek.se

Kommentit (0)

SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ