FLOUNCE RUNWAY: RESORT 2018

Kolme avainteemaa sesongin välikausimallistoista.

SPORT DELUXE

Sporttimuodin nousujohde ei osoita hidastumisen merkkejä – päinvastoin, urheiluvaatteet ja -jalkineet varioituvat yhä hienostuneemman tyylisuunnan seuraksi. Urheilumuoti on ollut tiivis osa viimeisimpiä ready-to-wear -mallistoja, ja resortin myötä se jalostuu juhlaunivormuihin asti. Pitkissä mekoissa, bleisereissä ja housupuvuissa nähdään sporttisia vetoketjuja, huppuja, teknisiä materiaaleja ja leikkauksia. Lenkkarimalleja viedään eteenpäin köpis-tennareista sukkabootseihin ja korkkareihin. Juhla ja arki sekoittuvat entisestään, mikä antaa yhä enemmän tilaa luovalle asustamiselle.

PABLO PICASSO

Taideprintit sekä abstraktit muoto- ja irtokuvat ovat resort -kokoelmien valloittavin kuosisuunta. Maalausvedot toimivat ihanasti silkkipaitojen ohella myös struktuurisen nahan pinnassa. Ohut sifonki on kaunis pohjamateriaali painokuville ja yksittäisille printtirykelmille. Kenties paras mallisto nähtiin Diorilla, jonka 50-lukulaiset luolamaalausprintit tekevät modernista villin lännen lookista jälleen astetta ajankohtaisemman. Taideprinttitrendi näkyy myös asustepuolella, jossa alaa valtaavat maalausmaiset laukut, kengät ja huivit.

COLOR COORDINATION

Resortin väripaletti korostaa yhden sävyn voimaa. Hillitympi statement -look syntyy kokovärin kautta, jolloin yleisilme on samaan aikaan rohkea ja neutraali. Värikoordinoituja kokopukuja nähtiin eniten pastellisina ja kokovalkoisina, joista varsinkin jälkimmäisessä sävyvaihteluita voi testata puhtaanvalkoisen, luonnonvalkoisen ja hailakan beigen välillä. Yhden sävyn säännön voi toteuttaa kerrostuksilla myös perinteiseen farkku- ja talviunivormuun: kokodenim tai täysvillalook on potentiaalinen vaihtoehto myös Suomen marraskuuhun.

 

Photos / Courtesy of Vogue Runway

Kommentit (0)

TOIMITUS SUOSITTELEE: SOKEROINTI
Kaikki mitä olet halunnut tietää sokeroinnista. 
LUE LISÄÄ
JOULUN LAHJAIDEAT KAUNEUSTOIMITTAJALTA
Top 10 beauties for the holiday season.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: HOLIDAY HYGGE
Joulukuussa vuoraudutaan villaan! Kerrostetut neuloslookit vakiinnuttavat paikkansa myös kotiolojen ulkopuolella.
LUE LISÄÄ
THE ONES TO FOLLOW: SUOMEN MUOTIKUVAAJAT MAAILMALLA
Haastattelussa Eeva Suutari, Osma Harvilahti ja Mikko Puttonen.
LUE LISÄÄ