FLOUNCE RUNWAY: RESORT 2018

Kolme avainteemaa sesongin välikausimallistoista.

SPORT DELUXE

Sporttimuodin nousujohde ei osoita hidastumisen merkkejä – päinvastoin, urheiluvaatteet ja -jalkineet varioituvat yhä hienostuneemman tyylisuunnan seuraksi. Urheilumuoti on ollut tiivis osa viimeisimpiä ready-to-wear -mallistoja, ja resortin myötä se jalostuu juhlaunivormuihin asti. Pitkissä mekoissa, bleisereissä ja housupuvuissa nähdään sporttisia vetoketjuja, huppuja, teknisiä materiaaleja ja leikkauksia. Lenkkarimalleja viedään eteenpäin köpis-tennareista sukkabootseihin ja korkkareihin. Juhla ja arki sekoittuvat entisestään, mikä antaa yhä enemmän tilaa luovalle asustamiselle.

PABLO PICASSO

Taideprintit sekä abstraktit muoto- ja irtokuvat ovat resort -kokoelmien valloittavin kuosisuunta. Maalausvedot toimivat ihanasti silkkipaitojen ohella myös struktuurisen nahan pinnassa. Ohut sifonki on kaunis pohjamateriaali painokuville ja yksittäisille printtirykelmille. Kenties paras mallisto nähtiin Diorilla, jonka 50-lukulaiset luolamaalausprintit tekevät modernista villin lännen lookista jälleen astetta ajankohtaisemman. Taideprinttitrendi näkyy myös asustepuolella, jossa alaa valtaavat maalausmaiset laukut, kengät ja huivit.

COLOR COORDINATION

Resortin väripaletti korostaa yhden sävyn voimaa. Hillitympi statement -look syntyy kokovärin kautta, jolloin yleisilme on samaan aikaan rohkea ja neutraali. Värikoordinoituja kokopukuja nähtiin eniten pastellisina ja kokovalkoisina, joista varsinkin jälkimmäisessä sävyvaihteluita voi testata puhtaanvalkoisen, luonnonvalkoisen ja hailakan beigen välillä. Yhden sävyn säännön voi toteuttaa kerrostuksilla myös perinteiseen farkku- ja talviunivormuun: kokodenim tai täysvillalook on potentiaalinen vaihtoehto myös Suomen marraskuuhun.

 

Photos / Courtesy of Vogue Runway

Kommentit (0)

MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: HELMIKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.
LUE LISÄÄ
BEAUTY DIRECTOR´S PICK: MARIMEKKO for CLINIQUE
Suomalaista suunnittelua kansainvälisen kosmetiikkajätin huulipunissa. 
LUE LISÄÄ
FLOUNCE RUNWAY AW18: NEW YORKIN KOHOKOHDAT
New Yorkin 10 parasta.
LUE LISÄÄ
DESIGNER-KULMA: HAASTATTELUSSA ANNA LEHMUSNIEMI
Laukkubrändi NOANin takaa löytyvä Anna Lehmusniemi vastaa muotiteollisuuden ylituotantoon hitaan asusteideologian kautta. 
LUE LISÄÄ