FLOUNCE RUNWAY: PARIISI SS19

Pariisin seitsemän kohokohtaa.

Valentino

Pariisi tarjoili tänä vuonna yllättävän kärkinimen, Valentinon, jonka kevätkokoelmassa näkyi monipuolisuus ja couturelle annettu sija. Mallisto liikkui mustista volyymileikatuista lookeista valkoisiin maksimekkoihin, värikylläiseen printtikimaraan ja lopulta muotitalolle ominaisiin pitkiin iltapukuihin. Vaatteet oli leikattu taidokkaasti ja niissä näkyi käsityömäinen ote. Pehmeät siluetit saivat seurakseen boheemit yksityiskohdat, kiinnostavimpina sulkasomisteiset sandaalit ja hatut, sekä graafiset kauneuslookit.

Dries Van Noten

Vuosi vuodelta runsastuva näytöskattaus kiinnittää katseen ensisijaisesti alan suurnimiin. Toisinaan huomaa sivuuttaneensa loistavia mallistoja vain siksi, ettei aika riitä kaiken läpikäymiseen. Dries Van Noten on yksi näistä. Van Notenin kaltaiset muotitalot kuitenkin kiinnostavat aikana, jolloin omalle visiolle uskollisena pysyminen ei ole itsestäänselvyys. Antwerpeniläissuunnittelijan arkistoihin hyppääminen on virkistävä pyrähdys aikaan, jolloin mallistoja saattoi liikuttaa muukin kuin kaupallinen paine. Tätä edustaa myös SS19, jonka printit olivat Pariisin parhaimmistoa.

Lemaire

Lemaire symbolisoi meille autenttista Pariisia. Brändin visuaalinen ote on konstailematon ja riisuttu parisian chic – samanlainen mitä näet, kun katsot paikallisia kulmakahvilassa Rue de Rivolin sivukaduilla. Lemaire on yksi potentiaalinen Célinen manttelinperijä. SS19 jäi syysmalliston varjoon, mutta esitteli silti muutamia hyviä signature -elementtejä, kuten kulmikkaita maksihihoja ja valuvia, kerrostettuja pukulookeja.

Gucci

Yllätyimme positiivisesti tämän kauden minimalistisemmasta Guccista. Muotitalon designia on ollut viime vuosina paikoitellen vaikea arvioida, johtuen Alessandro Michelen yltiöpsykedeelisestä tyylistä ja toisaalta brändin aggressiivisesta markkinoinnista. Gucci on ollut ainutlaatuinen pitkään, tällä kaudella lookeista saattoi erottaa myös puettavampia elementtejä. On kiinnostavaa nähdä, millaista kampanjointia uuden malliston kohdalla toteutetaan. Guccin nousujohteinen tulos on nojannut viime kausina pitkälti sen kykyyn puhutella nuorta sukupolvea.

Loewe

Loewe on esitellyt vain ja ainoastaan loistavia mallistoja pari viime vuotta. JW Andersonin vankaksi kehittynyt visio on selkeyttänyt merkin filosofiaa sitten alkutaipaleen. Loewe pukee modernia naista, joskin eri tavalla kuin moni muu muotitalo. Suursuosiosta huolimatta Loewe on säilyttänyt niche -otteensa. Se luo toistuvasti omat trendinsä, ui vastavirtaan, antaa vaihtoehtoja ajan vakiintuneille käyttöunivormuille. Myös kevätmallistossa on paljon katsottavaa. Itsessään pelkistettyihin linjoihin on ujutettu runsaasti tekstuuria ja yksityiskohtia. Silti mallisto on selkeä ja johdonmukainen. Se tarjoaa tuoreita näkökulmia ja muoti-innovaatioita, joita ei ole osannut edes kaivata. 

Paco Rabanne

Paco Rabanne oli Pariisin yllätysonnistuja, joka tekee varmasti nousun tämän malliston myötä. Kevätkokoelma ilmensi vaikuttavalla tavalla hippiliikettä ja maailmankulttuuria. Upea kuosikirjo oli kaikessa päällekkäisyydessään seesteinen, kapea siluetti ja pudotettu vyötärölinja näyttivät imartelevilta pitkän oversized -kauden jälkeen. Runsaat korut ja onnistunut casting antoivat loppusilauksen loistavalle mallistolle.

Louis Vuitton

Louis Vuittonin kevätkokoelma esitteli kiinnostavan siluetin: ensi kaudella pukeutumisen pääpaino on ylävartalossa, ilmavissa laskoshihoissa, minihameissa ja päälle kerrostetuissa pikkutakeissa. Näytöksen alkupuoliskon ohella paras anti nähtiin asusteissa: pidennetty kalastajalakki ja pyöreä boksilaukku ovat jatke muotitalon viime kausien vahvalle ja uudistusmieliselle asustemuotoilulle. Nicolas Ghesquière uusi vastikään sopimuksensa, hyvää on siis lupa odottaa myös jatkossa.

 

 

Katso lisää näytöskoosteita TÄÄLTÄ.

Photos / Courtesy of Vogue Runway

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ