FLOUNCE RUNWAY: PARIISI SS18

Muotikuukauden grande finale on tässä – arvioimme Pariisin 10 parasta näytöstä.

SAINT LAURENT. Man we love Anthony Vaccarello ja kolmas mallisto Saint Laurentille. Kummastakin on kuorittu esiin parhaat puolet. Parasta mitä bongasimme? Kukikkaat boho-lookit, puuhkabootsit (!) ja ultrafiinit minimittaiset volyymimekot. Secret fashion goal: juoda proseccoa Pariisissa Anja Rubikin (vas.) pukema punainen nahkaminari yllä.

JACQUEMUS. Ranskalaisen muodin perikuva Jacquemus saa haaveilemaan La Bomba -mekosta tulevalla kaudella. Epäsymmetriset leikkaukset, minimitta, laskokset ja syväänuurretut v-pääntiet tekevät ensi kesän avainsiluetista ultranaisellisen. Lomalookin kruunaa huivi tai jättikokoinen hellehattu!

CHLOÈ. Chloélla puikkoihin astunut Natacha Ramsey-Levi keräsi ylistyssanoja mallistodebyytistään – tuore #ChloeGirl on sekoitus muotitalon pitkiä perinteitä, joihin jokainen suunnittelija on jättänyt tunnistettavan jälkensä. Asia, jota haluamme testata: pitkät saappaat culottesten kanssa. Väreistä himoitsemme kylmää ruskeaa – loistovaihtoehto mustalle ja beigelle!

ISABEL MARANT. Marantin French cool girl viettää ensi vuonnakin loputonta lomakautta, ja kun hän viimein palaa toimistolle, hän ottaa kesän sinne mukaansa. Kevään mallistossa nähdään runsaita volyymihihoja, minimalistisia bodyja, pitsisiä boho-mekkoja ja tuulitakkeja, joista valtaosa taipuu ihanteellisen useaksi univormuksi.

ACNE STUDIOS. Acnella nähdään ensi keväänä kaunis, 70-lukulainen miksaus pastelleja ja tummia tehostevärejä, väljiä lahkeita ja istuvia helmoja. So long biker – kevään takkivalikoima on erityisen vaikuttava sekä pitkine että kropattuine nahkableisereineen. Kiinnostavin bongaus? Braleten ja ultrakorkean hameen yhdistelmä. Voisi toimia rantalomalla bikiniversiona.

STELLA MCCARTNEY. Stellan kevätkokoelma saa haaveilemaan pussitetuista keinonahkahousuista, yksihihaisesta neuleesta ja kokonaisesta safariunivormusta (kesk.), jota on versioitu useissa näytöksissä niin jumpsuitin kuin maksimekonkin välillä. Stellalle aina pisteet myös arvoista: suunnittelija ei käytä mallistoissaan aitoa nahkaa tai turkista.

LOEWE. Mallisto, joka on luotu käyttöön kellonympäri: skarppien pukulookien ja kiinnostavien, nahalla kyllästettyjen cut-out -leikkausten rinnalla nähtiin ihanan arkisia pyjamavaikutteita ja suuria, olalle heitettyjä shaaleja. Lifestyle ja hyggeily ovat saapumassa huippumuodin osaksi. DIY -vinkki: Hapsutettu trenssitakki (kesk.) olisi helppo saksia myös kotona.

BALENCIAGA. Toivotaan, että ensi kesästä tulee lämmin – Balenciaga pukee nimittäin takin päälle vain puoliksi, rakentaen liivimallille uutta tuloa. Myös fanny bag jatkaa nousukiitoaan ensi vuonna – kuten mahdollisesti rahaprinttikin, jonka suomalaismalli Steffi Cook (oik.) saa näyttämään yllättävän hienostuneelta. Monta hyvää lookia, mutta ei kokonaisuutena viime vuoden veroinen mallisto.

CÉLINE. Näytös, jota odotimme jälleen eniten. Céline-nainen pukeutuu ensi kesänä lyhyeen frakkiin, pitkään nahkatakkiin ja tuplatrenssiin. Hän testaa myös miesten liiviä, väljää viittaa ja hapsuja – just to cheer up her Tuesday look! Tuttuja juttuja uusin maustein. Pienet nyanssit, laatu ja valmiskuviin asti välittyvä käsityötaito ovat juuri ne seikat, jotka tekevät brändistä niin poikkeuksellisen.

LOUIS VUITTON. Pariisin muotiviikkorupeaman päättänyt Nicolas Ghesquiére yhdistää kevätkokoelmassaan historian ja nykyhetken. Tykästyimme erityisesti silkkihortsien ja brodeeratun takin yhdistelmään – aivan kuin Marie Antoinette olisi viettänyt pyjamapäivää. Siinäpä tyylitavoite ensi kesälomalle. Vuittonilta tullaan näkemään entistä sporttisempi puoli asustepuolella, jossa uudet, monogrammittomat lenkkari- ja laukkumallit tekevät tuloaan. 

 

Katso loput näytöskoosteet TÄÄLTÄ.

Photos / Courtesy of Vogue Runway

Kommentit (0)

SYLVIE MUS: SYYSKUUN STAILAUSVINKIT
Vieraskirjoittajamme Sylvie Mus antaa avaimet kuukauden kiinnostavimpiin tyylikokeiluihin.
LUE LISÄÄ
KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: SYYSKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.
LUE LISÄÄ
SUOMI-EDITORIAL: EMMA SAARNIO
Vieraskirjoittajamme Iida Lappalainen esittelee suomimuodin kärkinimet ja kiinnostavimmat erikoismallistot.
LUE LISÄÄ
TAIKA MANNILA: #WHATAGIRLFEELZ -6
Vieraskirjoittajamme Taika Mannila tietää #whatagirlfeelz.
LUE LISÄÄ