FLOUNCE RUNWAY: PARIISI AW17

Muotikuukauden grande finale on tässä – arvioimme Pariisin 10 parasta näytöstä!

SAINT LAURENT. Anthony Vaccarellon haltuunottama Saint Laurent jakaa mielipiteet – meitä se on suurelta osin ihastuttanut tämän kevään esikoismallistosta saakka. AW17 on eheä ja feminiinisen rouhea, 80-luvun kultavuosista nykyaikaan tuotu sekoitus, joka tekee kunniaa muotitalon perinteille, mutta antaa Vaccarellon pysytellä uskollisena tyylilleen. Vahva muotitalo kyllä kestää DNA:n kiillottamisen, jos sille annetaan mahdollisuus uudistua. 

JACQUEMUS. Ranskalaisen muodin suurrakkautemme Jacquemus vakuutti jälleen volyymirikkailla laskoksilla, puhvihihoilla, voimapuvuilla ja kietaisuleikkauksilla. Brändin kehitys on ollut huimaa – joka sesonki Jacquemus ottaa harppauksen eteenpäin, kyeten luomaan ainutlaatuisia mutta silti yllättävän puettavia kokoelmia. Varteenotettavin bongaus? Porkkanasiluetti, joka kumartaa muhkeille olkatoppauksille ja kapeille lahkeille. 

CHLOÈ. Syysmalliston myötä Chloé Girl näyttäytyy aiempaa räätälöidympänä ja toisaalta rajoja rikkovampana pukeutujana. Uutta it-laukkua brändiltä tuskin tulee, malliston focus oli nimittäin vahvasti vaatetuksessa – parhaina paloina syvällä pääntiellä uurretut 60-luvun minimekot, jotka toimivat imartelevasti sifonkipaidan parina. Kyseessä oli Clare Waight Kellerin jäähyväismallisto – innolla jäämme odottamaan uusia suunnittelijanimityksiä puolin ja toisin.

ISABEL MARANT. Parisian chic never dies. Tänä vuonna Isabel Marant saa meidät sijoittamaan leveään nahkavyöhön, mustapohjaiseen kukkamekkoon ja rouheaan bootsipariin. Marantin näytöksissä on aina latautunut vaikutelma pariisilaisesta katutyylistä, joka on samanaikaisesti sekä huoleton että puettu. Brändin runway -lookit toimivat oivana inspiraationa oman pukeutumisfilosofian työstämisessä.

CHRISTIAN DIOR. Diorin militaristinen ote yllätti positiivisesti – ja teki brändistä hieman lähestyttävämmän luksustalon, jota soisi nähdä enemmänkin runwayn ulkopuolella. Syysmalliston parhaaksi anniksi nousivat kerrostetut sifonkimekot sekä vaaleat farkkulookit, jotka toimivat erinomaisesti nahkabaskereiden parina. Supercoolista pariisilaisesta päähineestä voisi hyvinkin nousta syysmuodin suurin asustehitti sitten lierihattubuumin.

ACNE STUDIOS. Ruotsalaisen kultakimpaleen maailmanvalloitus jatkuu vahvana. Syysmallisto oli taattua Acnea runsaine linjoineen, printtisekoituksineen ja leikkauksineen. Maanläheinen väripaletti nousi kauniisti esiin korostaen vaatteiden kerrostuksia ja materiaalivaihtelua. Päähuomion varastivat kuitenkin graafiset aurinkolasit (love!) sekä ylikokoiset solmulaukut, jotka ylsivät koko Pariisin parhaiden asustetulokkaiden joukkoon. 

BALENCIAGA. Pariisin ehdottomaan kärkikastiin lukeutuneen Balenciagan syysnäytös oli eheä jatkumo kevätkokoelmalle. Demna Gvasalia todella taitaa volyymilookit ilman, että siluetit kärsivät. Balenciaga kuroo syksyllä takit kiinni olkapäistä ja tuo mekkomuotiin suurieleisiä linjoja. Mallisto oli imarteleva ja selkeä kokonaisuus, joka jättää taatusti jälkensä myös high street -muotiin, kenkä- ja asustebongauksista puhumattakaan. Bravo!

CÉLINE. Phoebe Philon Céline tulee todennäköisesti olemaan tämänkin vuoden suurimpia vaikuttajabrändejä. Upea syysmallisto rakentui arki- ja juhlapukeutumisen sekä modernien toimistouniformujen tasavertaisessa symbioosissa. Céline Woman on aina tilanteen tasalla, luottaen puhtaasti näkemykselliseen käyttövaatetukseen. Syksyn asustemallistokin on mainittava lisä kaikin puolin: leveähihnaiset olkalaukut, nahkahuivit (!), kirjainkorut ja cowboy-bootsit sanelevat suuntaviivoja syksyn asustemuodille.

ELLERY. Ranskalaistuneen Kym Elleryn kädenjäljessä kohtaavat kaksi mannerta: australialainen rentous ja pariisilainen naisellisuus. Kehuja keränneitä kokoelmia jo pari kautta taonneen brändin syysmallisto huokuu hillittyä ylellisyyttä ja korostaa siluettien, leikkausten ja materiaalin roolia tämän päivän muotipukeutumisessa. Vahvojen pukulookien ohella suosikiksemme nousivat patenttinahkatakit, brodeeraukset sekä pitkät hapsuilla somistetut tunikat.

 

LOUIS VUITTON. Muotiviikot tältä erää päättänyt, Nicolas Ghesquiéren luotsaama Louis Vuitton vakuutti suorien housujen, keveiden sapluunamekkojen ja ennen kaikkea upean takkikavalkadinsa osalta. Asustepuolella kumarramme erityisesti kenkäkokoelmalle, joka saa haaveilemaan virtaviivaisesta luksusbootsiparista. Siro nilkkalinja ja jykevät korot jatkanevat voittokulkuaan tänäkin vuonna.

 

Lue lisää muotiviikoista TÄÄLTÄ.

Photos / Courtesy of Vogue Runway

Kommentit (0)

TESTISSÄ: PROBIOOTIT IHONHOIDOSSA
Rakkauskirjeemme mikrobeille ja Esse-nimiselle ihonhoitobrändille. 
LUE LISÄÄ
LÖYDÄ UUSI ITSERUSKETTAVA
Oranssius, laikukkuus ja raidat ovat historiaa. 
LUE LISÄÄ
INSPIRAATIO: KESÄHIUKSET
Parhaat hiusideat kesään Instagramista. 
LUE LISÄÄ
INSPIRAATIO: TOUKOKUUN KATUMUOTI
10 lookia, jotka varastaa Instagramista tässä kuussa. 
LUE LISÄÄ