FLOUNCE RUNWAY: MILANO SS18

Kevätmuodin parhaat näytöspalat ikonisimmilta italialaisbrändeiltä.

GUCCI. Alleviivaavaan kerrostamiseen ja 80-luvun glamouriin yhä luottavan Guccin kevätmallisto rakentui runsaiden vintage-vaikutteiden, tweed- ja brändikuosien sekä paljettilookien ympärille. Kevätkokoelman parhaat palat nähtiin kuitenkin asustepuolella, jossa tuloaan tekevät kulmikkaat avaruuslasit, ultrasuuret helmikorut ja takavuosien designille kunniaa luovat logolaukut. Somekahakka jäi Guccin näytöksen osalta reippaasti vuoden takaista maltillisemmaksi, mikä antanee viitteitä brändibuumin tasaantumisesta.

 

PRADA. Kevään kiinnostavin vaihtoehtoprintti? Sarjakuva! Kahdella viime kaudella Prada on luottanut höyheniin, nyt muotitalo kävelytti catwalkille joukon struktuurisia takkeja, rokahtavan printtipaletin ja cartoon -kuvituksen saaneen laukkumalliston. On kiinnostavaa nähdä, kuinka tyylivaikuttajat ottavat uudet statement -kuosit omakseen. Merkki on huomattavasti yllätyksellisempi ja rouheampi verrattuna parin vuoden takaiseen – ja silti pidimme hieman enemmän kevätsesongin sulkalookeista.

JIL SANDER. Ikilempparimme Jil Sanderin ultrahienostunut kevätmallisto jatkaa siitä mihin syksy jäi. Brändillä on selkeät avainlookit ja muutama jippo, joilla se vie show'n finaaliin joka kerta. Muotitalo satsaa siluetteihin ja leikkauksiin, myyden meille suoraan runwaylta kauluspaitansa tai silkkitunikansa. Jil Sander ruokkii minimalistin mieltä, mutta saa kokeilemaan aina jotain uutta –  kuten täyspitkää neulosmekkoa seuraavalla lomakaudella. Win win.

MAX MARA. Puku- ja takkibrändiksi profiloitunut Max Mara luo mallistonsa pitkälti materiaalien kautta – viime kaudella runwaylla käveli joukko samettiin, shearlingiin ja liituraitaan puettuja boss ladyja, tällä kertaa lomalaisen look oli pehmeämpi ja pukumateriaalina nähtiin sinänsä kiinnostava sifonki. Mallisto ei yltänyt syksyn tasolle, mutta herättää kuitenkin kiinnostuksen testata kepeäkankaisempaa pukuvaihtoehtoa ja laventelinliilaa lookia ensi kesänä.

FENDI. Fendiltä bongasimme kaksi selkeää avaintrendiä seuraavaan kauteen. Tutut logokuosit tulevat elpymään, ja Guccin tavoin Fendi palauttaa pinnalle F-printtinsä takavuosilta – nyt voisi olla hyvä aika kurkata vintille tai Vestiaireen, ja tehdä pian ajankohtaistuva vintage-löytö. Logojen ohella läpinäkyvä takkimuoti tuo kevätkauden kerrostamiseen uutta pontta: muovista tai sifongista valmistetut sadetakit ja trenssit päästävät asun parrasvaloihin myös takkikeleillä.

 

Katso lisää näytöskoosteita TÄÄLTÄ.

Kuvat / Courtesy of Vogue Runway

Kommentit (0)

NEW SEASON: MUOTITOIMITTAJAN SKANDISUOSIKIT
Oodi pohjoismaiselle muodille ja neljä univormua alkavaan syksyyn.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: 5 NAAMIOLIINASUOSIKKIA
Kauneustoimittajan 5 sheet mask -suosikkia.
LUE LISÄÄ
ANGELINA ILMAST: STOCKHOLM FASHION WEEK SS19
Valokuvaaja Angelina Ilmast ikuistaa katumuodin kärkinimet muotiviikoilta ja alan tapahtumista.
LUE LISÄÄ
KESÄN AIKANA TYHJENTYNEET PURKIT
Kauneustoimittajan kesälomalla tyhjentyneet suosikit. 
LUE LISÄÄ