FLOUNCE RUNWAY: MILANO AW17

Syysmuodin puhutuimmat näytöspalat ikonisimmilta italialaisbrändeiltä.

GUCCI. Mediahaloo ei valehtele: Gucci keikkuu tänäkin vuonna vankasti palvotuimpien muotitalojen listalla. Syysmallistossa nähtiin odotetusti runsasta kuosikirjoa, roiseja printtiyhdistelmiä ja asenteikkaita yksityiskohtia aina nenäkoruista futuristisiin silmälaseihin. Mallistot ovat viime vuosina olleet sokeroitua silmänruokaa ja taiteellista ilotulitusta, mutta yltäkylläisyyden boheemista sekamelskasta on toisinaan vaikea erottaa punaista lankaa. Mallistot kertovat tarinoita, eivät sitä, mitä ensi syksynä puetaan.

PRADA. Milanon muotiviikon pehmeimmästä mallistosta vastasi yllättäen Prada – ensi syksynä teddy-takki ei ole ainoa puheenaihe, vaan tuloa tekevät myös muhkeat karvabootsit, neulosasut, pörrölaukut sekä pehmeäpintaiset lippalakit, shaalit ja jopa vyöt. Suosikiksemme ylsivät kuitenkin elegantit höyhenhelmat, joissa on samanaikaisesti hienostunutta vintage -henkeä ja toisaalta uustrendien tuntua.

JIL SANDER. Olemme innolla seuranneet Jil Sanderin nousukautta jo parin vuoden ajan – alkujaan saksalainen, nyttemmin Milanoon asettunut brändi alkaa viimein saada ansaitsemaansa näkyvyyttä globaalissa muotikentässä. Merkin syysmallisto rakentui elegantin sävymaailman ja hyvien leikkausten ympärille. Ylhäältä maksimaaliset ja alhaalta kapeat siluetit ovat tulevan kauden kantava teema. Hello shoulder pads!

MARNI. Francesco Risson debyyttimallisto Marnille oli erittäin 70s! Kevätkokoelmaan verrattuna huomattavin ero näkyi runsaissa retrovaikutteissa, jotka toivat muotitalosta esiin aivan uusia puolia. Uuden suunnittelijan luotsaama Marni luottaa yhä volyymiin ja kokeilevaan kerrostamiseen, mutta kuoseissa liikuttiin jopa psykedeelisten yhdistelmien rajapinnoilla. Paras bongaus? Hillityt paljettimekot sekä kukikkaat silkkitunikat.

MAX MARA. Vahva suosikkimme Milanosta. Max Maran syysmallisto yhdisteli onnistuneesti ultrafeminiinistä sifonkia, bodyja ja silkkimekkoja, toisaalta maskuliinisia volyymipukuja ja pussittuvia samettihousuja. Värikirjo tuli kauniisti esiin from head to toe -sävypaleteilla: kokobeige, -harmaa tai -musta eivät todellakaan ole tylsiä valintoja. Kylpytakkimaisen muhkeat karhutakit olivat brändin näkemys talven ulkovaatetuksesta.

FENDI. Vahvimman väripaletin syksyyn asetti Fendi, joka Tukholmassa nähdyn Rodebjerin tavoin vannoi tumman sähkönsinisen ja syvän kirsikanpunaisen nimeen. Eleganteissa mutta samalla boheemeissa lookeissa yhdistyivät maksimaaliset ja minimaaliset siluetit Jil Sanderin tapaan. Fendi saa meidät kokeilemaan ainakin mekon ja hameen yhdistelmää (vas.) ensi syksynä sekä himoitsemaan punaisia patenttinahkapopoja!

 

DOLCE & GABBANA. Likimain Guccin kaltaisen mediasirkuksen saavuttanut Dolce & Gabbana puhutti mallistoaan enemmän castingillaan – pääsuunnittelijat pyrkivät ilmaisemaan itsensä hyväksymisen tärkeyttä, ja brändin syysmuotia esiteltiinkin eri ikäisten, kokoisten ja taustaisten ihmisten yllä, muotialan suurvaikuttajia tietenkään unohtamatta. Itse malliston parhaiksi elementeiksi nousivat odotetusti pitsiluomukset, sekä patchwork -henkinen kuosikirjo.

Lue lisää muotiviikoista TÄÄLTÄ.

Photos / Courtesy of Vogue Runway

Kommentit (0)

SESONKI VAIHTUU – NÄIN HUOLLAT VAATTEESI JA ASUSTEESI OIKEIN
Arkivén perustaja Maria Manninen kertoo, kuinka vaatteita tulisi huoltaa sesongin vaihtuessa ja miksi se on niin tärkeää.
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: HUHTIKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.
LUE LISÄÄ
TRENDING: YHTEISÖLLISET KAUNEUSBRÄNDIT
Kultit nimeltä Glossier, BYBI Beauty ja Kora Organics. 
LUE LISÄÄ
INSPIRAATIO: SUPERHELEÄ KEVÄTIHO
Esittelyssä vinkit ja tuotesuosikit. 
LUE LISÄÄ