FLOUNCE RUNWAY: LONTOO AW17

Syysmuodin parhaat palat underground -mekka Lontoon silmin.

SIMONE ROCHA. Lontoon kauneimpiin mallistoihin ylsi odotetusti Simone Rochan syyskokoelma, jossa pääroolia näyttelivät runsaat volyymitakit, kylpytakkimaiset teddy furit ja muhkeat puhvihihat. Takki kaikissa muodoissaan on ollut muotiviikkojen avainelementti, jolla tehdään vahva statement siinä missä designer -käsilaukulla tai hittikenkäparilla. Rochan boss lady -lookit saivat parikseen karvaslipperit ja nilkkasukat – mikä ihana kombo!

MULBERRY. Ruutu on syyskauden uusi musta, ainakin mitä on Mulberryyn uskominen. Malliston runsaat, paikoin epäsymmetriset ruutuviitat, huivit, bleiserit, mekot ja hameet toimivat samoissa kokonaisuuksissa kerrostettuina. Kokopuvusta versioitu ruutuhame ja laatikkobleiseri olisi ajankohtainen syysvalinta, joka trendikkyydessään sysää tylsät toimistovaikutteet kauas taakse. Ruudun lisäksi runwaylla nähtiin perienglantilaista kukkakuosia, villahousuja ja pitsiharsoa. Moderni mummoilu on ensi kauden teema.

J.W. ANDERSON. J.W. Andersonin syyskokoelma ei sulattanut sydämiämme täysin, mutta mallistosta saattoi bongata monta hyvää kantavaa elementtiä: ensi syksynä hameissa on paperipussihelmat, minilaukku on vaihdettu rintataskuihin ja nahkatakit lyhennetty boleroiksi. Myös volyymirikkaat puuhkahameet kiinnostavat: sulka on tyypillisesti juhlava luksusmateriaali, jonka Anderson taivutti onnistuneesti arkipukeutumiseen.

TOPSHOP UNIQUE. Laid back but dressed up. Näin kuvailisimme Topshop Uniquen syysmuotia, joka suurten innovaatioiden sijaan tarjoili varsin puhtaita käyttölookeja ja ennen kaikkea kauniita siluetteja. Volyymilahkeiden ja epäsymmetrisen (pinkin!) silkkipaidan yhdistelmä yltää syksyn testilistalle, kuten myös jättisvetarin ja silkkimekon täydellisen mutkaton kombinaatio.

JOSEPH. Astetta skandinaavisemman käyttömuodin monitaituri Joseph esitteli Lontoossa upean syysmalliston, joka rakentui todellisten voimavaatteiden ja pitkien siluettien ympärille. Kangasta ei säästelty arkipukeutumisessakaan, vaan volyymirunsaus ja ilmavuus toimivat kantavina teemoina yhdessä kapealinjaisemman jalkinemuodin kanssa. Kiinnostavin bongaus? Floral over floral. Kuosikammoinenkin saattaa haluta kokeilla kahden kukkaprintin yhdistelmää ensi syksynä.

BURBERRY. See now buy now -myyntiin siirtyneen Burberryn tämänkertainen mallisto kulki nimellä February '17. Kaunis kokoelma yllätti monet muotikriitikot: syysmallisto ei ollut perinteisintä Burberryä, vaan poikkeuksellinen siirtymä moderniin unohtamatta muotitalon pitkiä brittiperinteitä. Vahvimmaksi elementiksi nousi korostuva haltialinja ja kapeat alaosat. Olkatoppaukset, hartiashaalit ja vahvat kaulukset tekevät entistä vahvempaa paluuta syksyn trendikartalle.

Lue myös: Runway Beauty: Lontoo AW17

Photos / Courtesy of Vogue Runway

Kommentit (0)

MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: TOUKOKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: SILMÄNYMPÄRYSIHO
Kaksi täsmätuotetta turvotukseen ja tummuuteen. 
LUE LISÄÄ
FASHION IN HELSINKI 2018 – VIIKON TAPAHTUMAKOONTI
Suomalaisen muodin ja designin tapahtumakokonaisuus käynnistyi tänään keskiviikkona. 
LUE LISÄÄ
TRENDING: FARM TO FACE -KOSMETIIKKA
Luomulaatua pienissä erissä. 
LUE LISÄÄ