FLOUNCE RUNWAY AW18: TUKHOLMAN KOHOKOHDAT

Tukholman viisi parasta. 

Totême fall 2018 – Minimalismia maksimalismin ehdoin
Totême esitteli syysmallistonsa sunnuntaina ja jatkoi presentaatiotaan näyttelynä tiistaina Bukowskissa. Brändin luojat Elin Kling ja Karl Lindman kuvailivat tuoretta kokoelmaansa veistokselliseksi, sen toteuttaessa minimalismia maksimaalisella tavalla: syysmallisto nojaa suuriin mittoihin ja vahvoihin leikkauksiin, vaikka onkin Totêmelle ominaisen pelkistetty. Tykästyimme erityisesti maksikokoiseen toppatakkiin, puhvihihaiseen mekkoon sekä karvakaulureihin, jotka ovat seuraavan kauden selkein asustetrendi. Stailaustemppuna farkkujen lahkeet puetaan ensi syksynä saappaiden sisälle. Kaunis mallisto sai ansaitsemansa miljöön Bukowskissa, jossa nähtiin myös Eva Langen ja Eric Graten kanssa yhteistyössä kuratoitu taidetyökokoelma.

Filippa K:lta sesongin siluetti
Filippa K:n pääsuunnittelijaksi palannut perustaja Filippa Knutsson kuvaili brändiä älykkääksi vaihtoehdoksi luksusbrändeille – we agree, tässä on fiksu käyttövaatemallisto täynnä tilannevapaita univormuja. Filippa K:n mallistojen juju on siinä, ettei niissä ole mitään uutta, vaan samoja runkoja kierrätetään sesongista toiseen. Ensi syksynä siluetti saa olla suora, kun raskaat bootsit paritetaan keveisiin silkkihelmoihin. Tulossa on myös loistava miestenvaatemallisto sekä positiivisesti yllättänyt laukkukokoelma.

Showroom-vierailu: COS spring 2018
Flounce vieraili COSin showroomilla Tukholmassa ja katsasti pian kauppoihin saapuvan kevätmalliston. COS säilyttää paikkansa toimituksen lempparimerkkinä, kun puhutaan edullisemmasta muodista – tänä keväänä brändiltä nähdään jälleen runsas joukko minimalistista mutta voluumirikasta tuotantoa, yllättäviä materiaaleja sekä hiottuja leikkauksia. Muotitoimittajan jaloista löytää ensi kesänä rypytetyt nahkaballerinat, kauneusgurumme suosikiksi nousi kiiltopintainen paperikassi.

Valikoidut helmet Styleinilta
Elin Alemdarin Stylein on tehnyt tuloaan jo useamman kauden, mutta odottaa kenties vielä suurinta läpimurtoaan. Ensi syksyn mallisto ei ole kokonaisuutena paras mitä merkiltä on nähty, mutta lookeista löytää silti monta yksittäistä helmeä: pitkät viitoitetut takkiunivormut, silkkinen jakkupuku ja karva-asusteet yltävät kaikki toimituksen lemppareiksi. Linn Hägglundin stailaus oli castingeineen Tukholman parhaimmistoa.

Nosteessa: House of Dagmar
Astetta marginaalisemmista brändeistä House of Dagmar yllätti positiivisimmin. Ruotsin ultraminimalistinen tuotantotyyli antaa tilaa myös runsaammalle designille: merkin maata vilistävät takit ja maskuliiniset puvunhousut toimivat saumattomasti kirkkaiden tehostevärien ja printtien seurana. Malliston paras fokus oli takeissa ja neuleissa – pidä mielessä, kun kaipaat lämpökerrastoon päivitystä.

 

Photos / Courtesy of Vogue Runway, Fashionweek.se/Josefine Laul, Instagram @toteme @ida_rantala @eevisliedes

Kommentit (0)

FLOUNCE RUNWAY AW18: NEW YORKIN KOHOKOHDAT
New Yorkin 10 parasta.
LUE LISÄÄ
OSTOSLISTALLA: VOIDEMAINEN POSKIPUNA
Kasvojen pikapiristys sekunneissa. 
LUE LISÄÄ
ESITTELYSSÄ: KORUBRÄNDIEN KOLMEN KÄRKI
Rosoiset linjat ja väkevät lookbookit yhdistävät uusia korumuotoilun kiintopisteitä. 
LUE LISÄÄ
DESIGNER-KULMA: HAASTATTELUSSA ANNA LEHMUSNIEMI
Laukkubrändi NOANin takaa löytyvä Anna Lehmusniemi vastaa muotiteollisuuden ylituotantoon hitaan asusteideologian kautta. 
LUE LISÄÄ