FLOUNCE RUNWAY AW18: PARIISIN KOHOKOHDAT

Pariisin 14 parasta.

JACQUEMUS. Jacquemukselle on kehittynyt ultranaisellinen, tunnistettava design, jota on onnistuneesti jalostettu eteenpäin mallisto kerrallaan pari viime kautta. Liehuvien helmojen seurana nähtiin minilaukkujen paraati – siinäpä asuste, jolla terävöittää asu kuin asu tänä vuonna.

SAINT LAURENT. Anthony Vaccarello tekee hyvää jälkeä leikkauspuolella. Viime vuoteen verrattuna siluetti oli riisutumpi, mutta yhä kiinnostava. Malliston useista tasoista edukseen erottuivat syväänuurretut mustat mekot sekä loppupuolen kukkaminarit. Some party dresses to dream about.

LEMAIRE. Lemairelle kunnia Pariisin parhaista stailauksista. Skarppi puku, vetoketjuitettu svetari ja crossbody -laukku ovat kokeiltava yhdistelmä muodollisuutta ja arkisuutta. Mallistossa oli muutamia Phoebe Philon Célinen mieleentuovia elementtejä – pidä Lemaire mielessä, jos ajatus suosikkibrändin alkavasta suunnanmuutoksesta mietityttää.

DIOR. Dior kiinnostaa erityisesti asustepuolella, missä merkin logokuosi tekee uutta tuloa. Lookeista lemppariksemme nousi boheemisti stailattu sifonkityyli – täydellinen inspislook lähestyvälle kesälomakaudelle.

ROCHAS. Rochasin eksklusiivisuus pääsi oikeuksiinsa eri kuoseja sulavasti varioivissa lookeissa. Mallisto oli eheä, dynaaminen ja moderni, sisältäen upeita takkeja, mekkoja ja bootseja. Keltaisen poolon, bleiseritakin, ruutuhameen ja käärmesaappaiden kombinaatio on parhaita yksittäisiä lookeja, mitä Pariisi piti sisällään.

LOEWE. J.W Andersonin fokus on selvästi Loewessa, joka ihastutti huomattavasti suunnittelijan omaa linjaa enemmän. Loewessa kiehtoo persoonallisuus, jonka Anderson saa aikaan muutaman avainelementin kautta. Vaatteissa on yhdistelyvaraa ja aidosti uniikki fiilis, mikä on yhä harvinaisempaa tämän päivän muotikentällä.

CHLOÉ. Natacha Ramsey-Levin Chloé toi paikoin mieleen parin vuoden takaisen Isabel Marantin. Boho toimii myös puetumpana versiona ja mallistossa olikin enemmän univormumaisuutta kuin lomafiilistä. Suosikkilookiksemme ylsi kerrostettu hapsuhame printtipuserolla, runsailla koruilla ja nyöribootseilla. Jackpot.

ISABEL MARANT. Marantin taattu pariisilaistyyli vaiheili cowboy -vaikutteista ideaaleihin työasuihin ja juhlavampiin mekkolookeihin. Tällä kertaa pelkistetymmät, kuoseista riisutut univormut toimivat printtikimaraa paremmin. Bootsiasujen siluetti oli ihanan raskas, ja myös casting nousi Pariisin parhaimmistoon.

HERMÉS. Hermés tuntuu uinuneen viime kaudet, mutta tuleva syksy tekee merkistä taas ajankohtaisen. Ylelliset nahkatrenssit, pienet laatikkolaukut ja sulavat bootsimallit yltävät haavelistamme kärkisijoille.

BALENCIAGA. Designereille alkaa muodostua tunnusomaisia avainsiluetteja, joita kierrätetään sesongista toiseen – yhtenä esimerkkinä Balenciagan tapa leikata takit tiimalasimalliin ja stailata lookit takin muodon ympärille. Perinteinen villakangastakki muuntuu heti skarpiksi tällä kikalla.

GIVENCHY. Jo taannoinen couture -näytös lupaili Givenchylle vahvaa nousukautta, ja samaa linjaa enteilee myös merkin syyskokoelma. Clare Waight Kellerilla on vahva visio brändin kanssa, mikä näkyy muotitalon kokonaisvaltaisessa tekemisessä. Erityismaininta muhkeista turkislookeista, jotka ovat keinokarvaa, ja lisäävät Givenchyn eettisempiin tuotantotapoihin nojaavien brändien klaaniin.

CÉLINE. Suunnittelijavaihdoksensa myötä Céline piti taukoa runwaylta ja julkaisi suljetun presentaation jälkimainingeissa syksyn lookbookin. Malliston taustalla on talon oma tiimi, mutta Phoeben visio näkyy siinä yhä vahvasti. Pre fall -kokoelma jäi Philon viimeiseksi ja tulee kauppoihin kesällä. Ensi syksynä Hedi Slimane esittelee merkin uuden suunnan SS19 -malliston myötä.

LOUIS VUITTON. Nicolas Ghesquièren syksy nostaa mood boardillemme olkalinjasta laskostetut yläosat ja brändikontekstiin tuodut rock- ja cowboy-vaikutteet. Mallisto tarvitsee monen ison muotitalon tapaan taustoitusta, jotta se aukeaa katsojalle. Kenties siksi yksittäiset vaatekappaleet puhuttelivat tälläkin kertaa kokolookeja enemmän.

CHANEL. Chanel on muotitalo, jonka ikonisuus tuntuu tulevan sitä usein vastaan runwaylla. Show on mediaspektaakkeli, mutta mallisto paria poikkeusta lukuunottamatta tuttu ja yllätyksetön. Syyskokoelma ei sinällään poikennut kaavasta, mutta sisälsi tavallista enemmän puhuttelevia lookeja: kukkaprintit, pitkät takit ja yleisesti stailaus olivat edellisvuosia raikkaampia.

 

Katso myös vuoden muut muotiviikkokoosteet TÄÄLTÄ.

Photos / Courtesy of Vogue Runway

Kommentit (0)

EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ