FLOUNCE RUNWAY AW18: NEW YORKIN KOHOKOHDAT

New Yorkin 10 parasta.

Muotitoimittajan suosikki: THE ROW
Jos Kööpenhamina jätti edellisvuotta kylmemmäksi, New York kasvatti pisteitään useamman kauden edestä. Parasta mallistoa ei ollut helppo valita tämän vuoden kirjosta, josta vaikuttavimmaksi nousi lopulta The Row'n syksy: kuratoitu, perusteltu, eleettömän hienostunut, hyvin leikattu. Harvoja mallistoja, josta ei muuttaisi mitään. The Row tulee varmasti kasvattamaan asemiaan Célinen suunnittelijavaihdoksen myötä: muotitaloilla on yhtenevä dna, jonka The Row pystyy säilyttämään Célinea todennäköisemmin myös jatkossa.

Testilistalla totaalivärit: MANSUR GAVRIEL, TIBI, VICTORIA BECKHAM, SIES MARJAN
New Yorkissa nähtiin runsaasti täysvärilookeja ja vaatemuotiin sävykoordinoituja asusteita. Värien käyttöä välttelevänkin on helppo päästä kokonaisuuksiin kiinni, kun suosii murrettua sävypalettia ja puhtaita linjoja. Mansur Gavrielin maitokahvilook on ideaali täydellisestä head to toe -lomatyylistä, Tibi saa vaaleanpunaisen toimimaan katu-uskottavasti myös totaalivärinä. Victoria Beckhamilla ja Sies Marjanilla nähtiin laadukas takkivalikoima, joista kiinnostavimpiin lookeihin yhdistettiin maksikokoinen, värikoordinoitu säkkilaukku.

From 9 to 5: KHAITE, NANUSHKA
Monen muun brändin ohella Khaite ja Nanushka osoittivat, ettei runway-muoti ole moneltakaan osin etäistä edes arkipukeutujalle. Kasvava osa lookeista jalostuu käyttömuodiksi sellaisenaan, mikä inspiroi ottamaan näytöksistä ja lookbookeista vaikutteita työhön ja vapaalle. Khaiten syksy on hyvin puettava nojaten kuratoituun arkigarderobiin, jossa trendi-aspekti näkyy taka-alalla lähinnä stailauksessa. Nouseva unkarilaisbrändi Nanushka tuo perus-univormuihin eksklusiivisen lisän poikkeavilla leikkauksilla ja hyvällä asustuksella. Kaksi kiinnostavaa tahoa, joita pitää silmällä tänä vuonna.

Sesongin univormut: CALVIN KLEIN, GABRIELA HEARST
Raf Simons keräsi ansaitut kiitokset Calvin Kleinin kolmannen runwayn myötä. Vaikka näytös omasi hyvin vahvoja elementtejä villakaulureista metalliunivormuihin, suosikiksemme yltää viimekin kaudella nähty Calvin Klein cowboy: poolon päälle puettu rintataskupusero, skarpit prässihousut ja voimakkaat bootsit luovat käsityksemme sesongin univormusta. Tuttujen elementtien uudelleenjalostamista on virkistävää nähdä nopean uusiutumistarpeen aikakaudella. Lempilookimme Gabriela Hearstilta määrittyvät myös vahvan stailauksen kautta: sporttipoolossa ja lippiksessä piilee pukulookien uusiokäytön siemen.

Nosteessa: MARC JACOBS
Marc Jacobs oli New Yorkin ehdoton villikortti. Jo tämän kevään mallistolla brändi antaa viitteitä uudesta tulemisesta, ensi syksy on edeltäjäänsäkin vahvempi. Runwaylla nähtiin monta hyvää avainteemaa: kookkaat laatikkotakit, lierihatut, rypytetyt kaulurit ja sirot satiinikorot toimivat kaikessa teatraalisuudessaan ylllättävän hyvin yhdessä.

 

Katso myös muotiviikkojen kohokohdat Kööpenhaminasta TÄÄLTÄ ja Tukholmasta TÄÄLTÄ.

Photos / Courtesy of Vogue Runway

Kommentit (0)

EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ