FLOUNCE RUNWAY AW18: MILANON KOHOKOHDAT

Milanon seitsemän parasta.

Muotitoimittajan suosikki: JIL SANDER
Jil Sanderin löytää designer mood boardiltamme aina, kun etsimme oikotietä arkiunivormujen innovoimiseen. Kuten maanantaisin, jolloin on pakko mennä palaveriin, mutta vaatteisiin haluaa salaa upottaa ajatuksen sunnuntain pyjamapäivästä. Jil Sanderin vahvuus on aina ollut imartelevissa silueteissa, joissa suositaan väljää, suoraa linjaa ja toisaalta yksityiskohtia, joilla look kurotaan yhteen ja siluetti muotoonsa. Ensi kaudella tekee mieli yhdistää laskostettu midimekko bootseihin, antaa luotto kokovalkoiselle ja kerrostaa viltti olalle. Täkkimäisten peittojen pukemista shaaleiksi voi kokeilla jo tänä keväänä poolon ja villakangastakin seurana.

Sesongin trendit: FENDI, FERRAGAMO
Fendilla nähtiin tällä kaudella monta hyvää lookia – mieleenpainuvimpana elementtinä logoprintit, jotka henkivät vintage -tunnelmaa takavuosilta. Brändit jalostavat parhaillaan logojaan ahkerasti osaksi mallistojaan. Yhtenäisenä kuosina ne toimivat yhtä suurta brändileimaa hillitympänä tehokeinona. Myös Ferragamo yllätti mallistollaan positiivisesti. Tykästyimme erityisesti korkeiden bootsien ja puvun liittoon: jalkinevalinnalla on helppo rikkoa perinteistä tyylikaavaa ja pidentää kokoasujen käyttökautta. Stailauksen ohella Ferragamo kerää kehunsa castingista, joka oli Milanon parhaimmistoa.

Parhaat lookit: PRADA, SPORTMAX, MARNI
Pradan suunnanmuutos on näkynyt parina viime kautena, jolloin brändistä on kuoriutunut aiempaa kokeilevampi. Tuore syysmallisto rakensi muotitalon uudempaa dna:ta modernien sporttivaikutteiden, hohtavien hologrammi-kuosien ja jykevien nahkatakkien kautta. Fran Summersin pukema pinkki toppaunivormu yltää lookeista lemppariksi. Sportmax kuroi hyvällä tavalla yhteen urheiluelementit ja perinteisen arkimuodin. Ultralyhyt toppis on ensi talven kiinnostavin takkimitta pitkien villakangasviittojen ohella. Marnilla nähtiin loistavaa värienkäyttöä läpi malliston. Erityisesti tulevan sesongin takit leveine vöineen innostavat tehostesävyjen simultaaniseen käyttöön New Yorkissa nähtyjen kokovärilookien tavoin.

Milanon puheenaihe: GUCCI
Gucci puhututti Milanossa, lähinnä siksi, ettei kukaan tuntunut tietävän omaa tai muiden mielipidettä mallistosta. Syysnäytös rakentui identiteetin kyseenalaistamiselle – sille, keitä olemme, keitä haluamme olla, voimmeko olla keitä tahansa. Malliston sanoma nousee vaatteiden yläpuolelle, minkä vuoksi lookien hienoutta tai rumuutta on vaikea eritellä. Runway -muoti saa olla selittämätöntä, surrealistista ja epärationaalista. Alessandro Michele toimii tältä pohjalta. Hän tietää, ettei Guccin kohdalla arvioida eheyttä tai puettavuutta, vaan sanomaa ja sitä pientä lohikäärmettä tai irtopäätä, jotka takaavat somesykkeen ja meemivirran vielä viikoiksi eteenpäin.

 

Katso myös näytöskooste Lontoosta ja New Yorkista.

Photos / Courtesy of Vogue Runway

Kommentit (0)

THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
WHAT TO WEAR #8
Little christmas season.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ