EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ RIPSIEN KESTOTAIVUTUS

Vieraskirjoittajamme Emmi-Liia Sjöholm on freelance-kirjoittaja, joka testaa puolestasi kauneuden kiinnostavimpia ja puhutuimpia ilmiöitä ja raportoi niistä.

Meikki ilman ripsaria, pisamat ja oranssi huulipuna. Siinäpä resepti täydelliseen hellelookiin, jonka luulisi olevan helposti saavutettavissa.

Kaikissa inspiraatiokuvissani on kuitenkin erottuvat ripset. Tummat, kauniit ja kaarevat. Omat ripseni ovat melko pitkät ja tuuheatkin, mutta sojottavat suoraan alaspäin. Sävyltään ne ovat myös etenkin kärjistä hyvin huomaamattomat. Taivuttimesta ei ole mitään apua. Ripset lörpähtävät parissa minuutissa, vaikka taivutuksen yrittäisi lukita vedenkestävällä ripsivärillä.

Vaikka pidänkin ripsivärittömästä meikistä, on se mielestäni ihan eri asia kuin ripsettömyys. Olen kerran kokeillut ripsipidennystä, mutta se oli aivan liian vaativa kauneusrutiini minulle. Lookki on omaan makuuni myös liian feikki, vaikka kuinka valitsisi lyhyet lisäkkeet ja osaavan ammattilaisen. Siksi päätän testata lunnollisemman näköisen Yumi Lashes -ripsien kestotaivutuksen, jonka yhteydessä ripset myös värjätään mustiksi.

Miltä se tuntuu?

Täytyy myöntää, että hoitolasänkyyn kellahdettuani alkaa hirvittää. Permanenttiaineiden sutiminen lähellä silmiä kuulostaa pelottavalta. Annan kuitenkin kosmetologin liimata ripseni muottiin ja sivellä aineet päälle. Kirvelee. Ei helvetti. Yritän mietiskellä mukavia 12 minuutin ajan. Aika matelee. Kirvely ei ole vaarallista, mutta hieman epämukavaa se on.

Mistä on kyse?

Englanninkielinen nimi lash lift on mielestäni terminä taivutusta kuvaavampi. Ripsiä ei kääräistä pienen pienen permanenttirullan ympäri kuten ennen, vaan ne taitetaan tyvestä suoraan ylöspäin. Näin ripsien koko pituus tulee esiin. Kihartaminen saa ripset nimittäin näyttämään vain entistä lyhyemmiltä, mutta liftaus sen sijaan avaa katseen.

Miltä se näyttää?

Ja nyt on vihdoin aika avata silmät. Hello. En kiinnitä enää huomiota tummiin silmänalusiini vaan kulmakarvoja hipoviin ripsiini. Ovatko nämä todella luomut ja vieläpä minun? Hykertelen tyytyväisenä. Ripsiä ei saa kastella taivutuspäivänä eli en meikkaa loppupäivänäkään. Se ei kyllä haittaa yhtään, sillä ripset tekevät meikin. Koko olemukseni näyttää niiden ansiosta huolitellummalta. Ripset ovat I-HA-NAT.

Mitä sitten tapahtuu?

No niin. Tämä on yleensä se vaihe, jolloin internet hiljenee kestotaivutuskokemuksistaan. Itse etsin kuumeisesti tietoa siitä, miten ripset alkavat käyttäytyä kasvaessaan, mutta kaikki kirjoitukset kokemuksista päättyivät siihen, kun testaajat kävelivät ulos hoitolasta. Siksi minä päätin raportoida tulevat viikot.

Kestotaivutukseen ei ole varsinaista huoltoa. Se voidaan uusia kuuden viikon jälkeen ja hinta sekä toimenpide pysyvät tismalleen samana. Joillain ripsien kasvukausi on pidempi, jolloin ne näyttävät hyvältä jopa 12 viikkoa. Väri kuitenkin haalistuu yleensä jo aiemmin eli ripset voi käydä värjäämässä taivutusten välillä.

Kestotaivutuksen elinkaari

VIIKKO 1

Ripset ovat uskomattoman helpot. Niihin voi levittää ripsiväriä, mutta eivät todellakaan sitä tarvitse. Smoky eye -meikki näyttää kuitenkin entistä viettelevämmältä, kun näihin ripsiin sipaisee ohuelti ripsaria. Katse on kuin Penelope Cruzilla. (Muistatko, kuinka kaikki kuolasivat hänen piirteitään Vanilla Sky -leffan aikaan!) Peilailen itseäni vähän liikaakin.

VIIKKO 2

Mikä ihme tuota yhtä vaivaa! Yksi ripsi kääntyy itsepäisesti kulkemaan poikittain muiden ripsien tyvessä. Kutittaa, kiukuttaa ja tekisi mieli nyppäistä ripsi irti. En kuitenkaan tee sitä, vaan harjaan ripset ojennukseen ja levitän niille yöksi risiiniöljyä. Kestotaivutuksessa käytettävät aineet kuivattavat hieman ripsiä aivan kuten permanentti hiuksia, joten niitä on hyvä helliä ja kosteuttaa. Ripset taipuvat edelleen kauniisti ylöspäin ja sävy on tumma.

VIIKKO 3

Sävy alkaa hiipua, mutta ripset taipuvat edelleen. Joukkoon alkaa kuitenkin ilmestyä uusia suoria ripsiä, jotka tekevät kokonaisuudesta hieman hapsottavan. Lisäksi muutama lyhyenä taivutettu ripsi on kasvanut pituutta, jolloin tapahtuu kauheita: vain muutama milli ripsen kärjestä on taipunut. En osaa päättää, näyttävätkö ripset paremmilta maskaralla vai ilman.

VIIKKO 4

Taika on rauennut. Ripset sojottavat sinne tänne. Alan odottaa kuumeisesti, että kuusi viikkoa tulisi täyteen, jolloin kestotaivutuksen voi uusia.

VIIKKO 5

Suoria ripsiä alkaa olla jo paljon ja taivutetutkaan eivät ole enää sotilaallisessa ojennuksessa. Se helpottaa tilannetta hieman, ja ripset alkavat olla jälleen hallittavat.

VIIKKO 6

Ripset voisi jälleen kestotaivuttaa tämän viikon jälkeen. Alan kuitenkin kallistua siihen, että omat ripseni ihan sellaisenaan ovat ihanan helpot. Mutta kyllähän taivutuksen ensiviikot olivat jumalaiset…

Koukutuinko?

Kyllä ja en. Kestotaivutetut ripset ovat aluksi aivan mielettömät. Jos olisin lähdössä rantalomalle, olisi taivutus loistava valinta helpottamaan arkea. Jos siis haluaa näyttää rannallakin hieman huolitellulta. Kestotaivutus ei kuitenkaan ole yhtä huoleton ratkaisu kuin olin toivonut. Ripsiä pitää kosteuttaa, harjata ja lopulta taivuttaa mekaanisesti ennen seuraavaa hoitolakäyntiä. Lisäksi taivutus maksaa aika paljon. Oma huoltovälini olisi kuusi viikkoa eli jostain pitäisi taas nipistää kauneudenhoidolle ylimääräiset 100 euroa.

Käyn ystäväni kanssa lounaalla. Hän käyttää harvoin ripsiväriä. Pistän merkille, että hänen ripsensä sojottavat suoraan alas. Sehän näyttää – freesiltä. Ehkä minunkaan ei tarvitse olla kuin Penelope Cruz. Ainakaan koko ajan.

 

Photos / Courtesy of The Beauty Box Magazine, Emmi-Liia Sjöholm

Kommentit (0)

EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ