EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ BYREDO ELEVENTH HOUR

Emmi-Liia Sjöholm on freelance-kirjoittaja, joka testaa puolestasi kauneuden kiinnostavimpia ja puhutuimpia ilmiöitä ja raportoi niistä. 

En ole tuoksuihmisiä. Mielestäni hajuvesiosasto on tavaratalon ällöttävin paikka, josta saan takuuvarman päänsäryn. Olen se ihminen, joka vaihtaa raitiovaunussa paikkaa, jos joku kehtaa tulla lemuamaan viereeni. Kestän paremmin jopa hien hajua, kuin oikein voimakasta parfyymiä. Jo pelkkä voimakkaasti hajustettu shampoo voi aiheuttaa minussa ärsytystä, minkä vuoksi olen aina pitänyt eniten hajusteettomista tuotteista. 

Luulen, että osasyy hajuvesi-inhooni on ollut teininä hetken aikaa käyttämäni Muglerin Angel-tuoksu. Se oli pakattu siniseen tähden muotoiseen pulloon. Aivan järjettömän voimakas ja makea hirvitys, joka leijaili kantajansa vanavedessä huoneesta toiseen. Taisin ajatella siitä päästyäni, ettei ikinä enää. Tuoksuisin vastedes itseltäni.

Poikkeus sääntöön ovat olleet jotkin miesten tuoksut. Niistä saatan pitää. Muistan edelleen miltä erään lukioaikaisen ihastukseni paita tuoksui. Se oli Calvin Kleinia. Jotkut ystävistäni ovatkin kehottaneet minua etsimään unisex-tuoksua tai jotain suoraan miesten hyllystä. Mutta äh – en ole halunnut tuoksua isältäni, veljeltäni tai mieheltäni.

Siksi onkin hieman erikoista, että hajusteherkäksi itsensä mieltävä löytää yhtäkkiä tuoksun, jota suorastaan palvoo.

Ruotsalainen tuoksutalo Byredo on ollut ystävieni suosikki jo vuosia, mutten koskaan ole vaivautunut heidän liikkeeseensä Tukholmassa käydessäni. Enhän minä pitäisi niistä. Sittemmin tuoksut ovat rantautuneet myös meille Suomeen, mutten edelleenkään ole ollut niistä kiinnostunut.

Kun nyt sitten sain työni puolesta lahtelaisesta Petit St Louis -liikkeestä uusimman Byredon Eleventh Hour -tuoksun kuvauksiin, hämmästyin.

Sehän. On. Ihana.

Mausteinen, mutta hillitty. Ei lainkaan päällekäyvä. Voimakas mutta kevyt. Makea mutta ruokaisa. Kuin hieno ruokalaji. Niin monivivahteinen, että hengästyttää.

Tuoksussa on nepalilaista ban timmur -pippuria, jossa on häivähdys greipin tuoksua sekä italialaista bergamottia. Ruokaisan fiiliksen tuovat myös porkkanansiemenet, rommi ja villiviikuna. Pohjatuoksun puumaiset vivahteet lienevät pehmeän utuisen lopputuloksen takana.

Opettelen nyt siis uutta elämää. Olen nimittäin yhtäkkiä se nainen, joka liihottaa huoneeseen ja kaikki muut miettivät, että voi helvetti. Tänään huomasin itsekin, että viimeinen suihkaus oli vähän liikaa. 

Antakaa armoa. Taidan vain ottaa kaikkia näitä menetettyjä vuosia kiinni.

 

Byredo Eleventh Hour edp, 50ml/110 €. Saatavilla mm. Petit St Louisista ja Stockmannilta.

Lue Emmi-Liian aiemmat jutut täältä

 

Photo / Courtesy of Emmi-Liia Sjöholm 

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ