EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ BEE VENOM

Emmi-Liia Sjöholm on freelance-kirjoittaja, joka testaa puolestasi kauneuden kiinnostavimpia ja puhutuimpia ilmiöitä ja raportoi niistä. 

En kärsinyt lainkaan kolmenkympinkriisistä, kun varsinainen kymmenluku tuli täyteen. Kriisi hiipi salakavalasti vasta kolme vuotta myöhemmin. Tyttäreni täytti juuri kaksi vuotta ja huonosti nukutut yöt näkyvät kasvoillani. Tummien silmänalusten kanssa olin vielä jotenkin elänyt (ranskalaisten mielestä ne ovat vain luonnon oma smoky eye -meikki!), mutta kaksi selvää uurretta otsassani ärsyttävät. Hellekesä jätti myös ensimmäistä kertaa jälkensä poskeeni pienen maksaläiskän muodossa. Yhtäkkiä näytin mielestäni vanhemmalta ja väsyneemmältä kuin mihin olin ikuisena baby facena tottunut.

Risteilyllä tax free -myymälää kolutessani löysin jotain, mikä pisti silmään. Olen testannut kaikenlaisia tuotteita, mutta mehiläisen myrkky oli minullekin uutta. Korealainen brändikään ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta siitä viis, nyt mentiin myrkky edellä. 

Ostin heti sekä sheet maskin että silmänalusille tarkoitetut laput. Tuotteet lupasivat toimia kuin luonnon oma botox. Aika suuri lupaus, mutta mitä sitä ei kokeilisi hehkeän peilikuvan vuoksi. Uutuuksiin suuremmalla varauksella suhtautuva Eevis piti minua ehkä vähän hullluna, kun lähetin tohkeissani kuvaviestejä: ”Mun naama tuntuu vähän jopa puutuneelta! Kato nyt tätä hehkua!”.

Bee venomia oli saatava lisää.

Hetken googlailtuani päädyin pyytämään Skincity-verkkokaupasta testiin Rodialin mehiläismyrkkyä sisältäviä tuotteita. Brittibrändillä on kokonainen bee venom -sarja putsarista seerumiin ja voiteisiin.

Ihastuin tuotteisiin oitis. Tuntui, että ihosta tuli kuulas ja täyteläinen. Mehiläismyrkyn lisäksi tuotteet sisältävät muun muassa hyaluronihappoa, joka täyteläistää ihoa, jotta juonteet tasoittuisivat.

Mehiäismyrkyn puuduttavasta vaikutuksesta voi kuitenkin olla montaa mieltä. Brändi lupaa, että tuotteet hillitsisivät ilmeilyä ja niistä johtuvia juonteita. Kysyin asiasta Ihosairaalan ihotautien erikoislääkäri Carl K. Kyrklundilta.

”Ihon pinnalle levitetty mehiläismyrkky ei voi puuduttaa lihaksia, koska lihakset sijaitsevat ihon kaikkien kerrosten, epidermiksen, dermiksen ja ihonalaisrasvan sekä lihaskalvon alapuolella. Mehiläismyrkky voidemuodossa ei siis pääse lihakseen saakka. Mehiläisenmyrkkyä on tutkittu ihotaudeissa pääasiassa atooppisen ihottuman sekä aknen hoidossa. Vaikutuksista ryppyihin ihmisillä ei löydy tieteellisiä julkaisuja, joten ei vaikuta löytyvän mitään erityistä syytä ajatella, että mehiläismyrkky auttaisi taistelussa ryppyjä vastaan.”

Niin. Eihän kukaan piikittäisi otsaansa botoxia, jos saman vaikutuksen saisi näinkin yksinkertaisesti purkista. Ja tietenkin kuukauden käytön jälkeen rypyt ovat paikoillaan. Niitä ei sulata voiteilla.

Mutta toisaalta tuotteita kokeiltuani ymmärsin, miten suuri vaikutus ihon tehokosteuttamisella on. Kun iho on ravittu, se näyttää kimmoisalta ja kauniilta. Kosteutetussa ihossa juonteet eivät korostu. Mehiläismyrkyn sanotaan myös tehostavan ihon omaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Bee Venom onkin tällä hetkellä maailmalla yksi kohutuimmista ihon, kauneuden ja kosmetiikan ainesosista. Siitä ovat innostuneet muun muassa Victoria Beckham, Kate Middleton ja Kylie Minogue.

Rodialin tuotteet menevät joka tapauksessa suosikkilistalleni. Etenkin öljyinen Cleansing balm on ihanan hellä mutta tehokas putsari, joka muuttuu veden kanssa pehmeäksi maidoksi. Seerumi imeytyy hetkessä ja voiteet eivät jätä ihoa tahmaiseksi, vaikka ovatkin hyvin tuhteja koostumukseltaan.

Jäinkö koukkuun? Ehdottomasti. Haluaisin myös testata Rodialin muut tuotteet, kuten käärmeen myrkkyä imitoivan Snake-sarjan sekä turvotusta ja tummuutta vähentävät Dragon’s Blood -silmänympäryslaput, joita muun muassa Ellie Goulding hehkuttaa.

***

Muista herkkyystesti!

Koska kyseessä on mehiläismyrkky, tuotteita ei saa käyttää, jos on mehiläisen pistoille allerginen. Herkkyystestiä suositellaan ennen tuotteiden käyttämistä, mutta minä tietenkin jätin sen väliin. En vain malttanut odotella vuorokautta.

Ihoni ei ole reagoinut tuotteisiin, mutta silmiäni on hieman kutittanut silloin, jos olen käyttänyt sarjan silmänympärysvoidetta. Testaan kuitenkin työkseni niin paljon erilaisia tuotteita, etten voi olla täysin varma, mistä kutina on johtunut. Joskus uusi luomiväri tai peiteaine aiheuttaa samanlaisen reaktion: silmä vuotaa ja ihoa hieman kuumottaa. 

Olethan kuitenkin varovainen bee venom -tuotteiden kanssa, jos sinua ei ole koskaan pistänyt mehiläinen etkä voi olla varma oletko myrkylle allerginen. Suosittelen siis noudattamaan suosituksia ja tekemään herkkyystestin ennen tuotteiden käyttöä.

***

Skincityn kosmetologit auttavat sinua ihonhoitoon liittyvissä kysymyksissä ja suosittelevat sinulle oikeat tuotteet vastatessasi sivulta löytyvään Ihotestiin. Jos mehiläismyrkky mietityttää, ammattilaiset voivat vinkata sinulle muita samoilla ominaisuuksilla toimivia tuotteita. 

 

Lue Emmi-Liian aiemmat testaukset täältä

 

Photos / Courtesy of Emmi-Liia Sjöholm, Witman Kleipool Photographers Agency, Allure

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ