"ELÄMÄ ON LIIAN LYHYT EPÄMUKAVALLE MUODILLE" – HAASTATTELUSSA STYLEININ ELIN ALEMDAR

Suursuosikkimme Styleinin perustaja Elin Alemdar jakoi meille uransa tähtihetket, tyylineuvot ja kevään muotisuosikit.

STYLEININ SYNTY
"Perustaessani Styleinia 15 vuotta sitten New Yorkissa, en varsinaisesti ajatellut brändiä elämäntyönä. Olin kuitenkin täynnä tarmoa ja intohimoa – uskoin aidosti siihen, että kaikki olisi mahdollista. Nykyään pyrin parhaani mukaan palaamaan tuohon ajatteluun. Haluan tehdä Styleinia oikeista syistä, pysytellä uskollisena designille ja intohimolleni. En ole varma millaiseksi Stylein olisi muovautunut ilman taustaani stylistina, mutta paloni luoda lookeja naisille on säilynyt hyvin samanlaisena. Brändin identiteetti on kehittynyt vuosien kuluessa – nykyään lähestymistapamme on varsin minimalistinen ja brändikuva astetta varttuneempi."

 

"Olen hyvin kiitollinen siitä, että olen saanut kokea muodin vanhat ajat ja bisnesmallit."

 

MUOTIBISNEKSEN MURROS
"Muotikenttä on muuttunut aivan valtavasti puolessatoista vuosikymmenessä. Olen hyvin kiitollinen siitä, että olen saanut kokea muodin vanhat ajat ja bisnesmallit ennen sosiaalisen median nousukautta. Uusien asiakkaiden saaminen esimerkiksi messuilta oli helpompaa ennen. Nykyään ostajat eivät ole yhtä avomielisiä pienille brändeille – ei haluta ottaa riskejä, vaan ostetaan varmoja juttuja kuuluisilta suurbrändeiltä. Online -shoppailu on muuttanut muotia niin, että me Styleinillakin keskitymme verkkoympäristöön kaikista eniten. Sosiaalisen median kautta tapahtuu myös kommunikointi asiakkaisiin – se jos mikä on hauskaa ja inspiroivaa, mutta paikoitellen myös haastavaa."

VASTUU SUUNNITTELIJANA
"Kaikkien vastuulla on tehdä maailmasta parempi ja kestävämpi paikka. Tilanne on toisinaan minullekin vaikea: olen suunnittelija, mutta tunnen vastuuni liittyen kuluttamiseen. Siksi olen luonut esimerkiksi linjaston nimeltä Stylein Classics – se ei ole koskaan loppuunmyyty, eikä sitä myydä alennettuna. Tätä kautta rohkaisen asiakkaitamme ostamaan ajatonta muotia, joka kestää trendien ja eri sesonkien vaihtelut. En ole itsekään kiinnostunut muodista sillä tavalla, etä lukisin vaikkapa naistenlehtiä. En koe tarvitsevani sellaista lisäpanosta työhöni. Tunnustelen mieluummin, mitä itse henkilökohtaisesti haluaisin pukea."


"En ole kiinnostunut muodista sillä tavalla, etä lukisin naistenlehtiä. Tunnustelen mieluummin, mitä itse henkilökohtaisesti haluaisin pukea."

 

URAN TÄHTIHETKIÄ
"Inspiraationi vaihtelee päivittäin, mutta yleisesti minua innostavat rakastamani ihmiset ja aviomieheni. Paras asia työssäni on nähdä naisia pukeutumassa luomuksiini! Viime vuoden lopulla siskoni soitti kiljuen ja kertoi ehdokkuudestani Ruotsin ELLE -lehden Vuoden sunnittelijaksi. Myös Ruotsin Prinsessa Sofia puki Styleinilta vastikään kauniin couture-mekon Nobel-juhliin. Ne ovat olleet tähtihetkiäni lähimenneisyydestä."

TYYLINEUVO
"Kestävä design, täydellinen istuvuus ja hyvät materiaalit ovat mielestäni tärkein asia, johon nykykuluttajan tulisi kiinnittää huomiota. Juuri nyt oma trendisuosikkini on puhtaasti yksivärisyys kaikilla mahdollisilla ulottuvuuksilla. Tyylivinkkini kuuluu: pukeudu aina mukavasti, kuten unelmissasikin pukeutuisit. Elämä on liian lyhyt epämukavalle muodille."

 

SHOPPAA ELININ SUOSIKIT

IXIL dress 245,- / IMAK trousers 185,-
"Olen koukussa mustiin vekitettyihin tyyleihin. Lookit ovat täydellisiä puettavaksi päiväsaikaan matalien kenkien kanssa ja päivitettävissä iltaan koroilla."

BLEECKER trousers black 185,- / BLEECKER trousers white 185,-
"Kaikkien aikojen suosikkihousuni, joita käytän töissä, illanvietoissa ja matkustaessani. Nämä eivät koskaan ryppyynny ja mikä parasta, voin pestä ne koneessa!"

LAZAPA top 53,- / FELIPE skirt 315,-
"Olen trikoo-tyttö, ja tämä on mielestäni täydellinen hihaton. Nahkatuotteista suosikkini on ruskea Felipe -hame sekä siihen sopiva nahkatakki. Odotan kovasti kesää, jolloin voin pukea tämän kombinaation yhdessä."

 

Tutustu Styleinin verkkokauppaan TÄÄLLÄ. Seuraa brändiä myös Instagramissa @worldofstylein

Photos / Courtesy of Stylein, Susanne Kindt

Kommentit (0)

DESIGNER-KULMA: HAASTATTELUSSA ANNA LEHMUSNIEMI
Laukkubrändi NOANin takaa löytyvä Anna Lehmusniemi vastaa muotiteollisuuden ylituotantoon hitaan asusteideologian kautta. 
LUE LISÄÄ
ESITTELYSSÄ: KORUBRÄNDIEN KOLMEN KÄRKI
Rosoiset linjat ja väkevät lookbookit yhdistävät uusia korumuotoilun kiintopisteitä. 
LUE LISÄÄ
OSTOSLISTALLA: VOIDEMAINEN POSKIPUNA
Kasvojen pikapiristys sekunneissa. 
LUE LISÄÄ
KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: HELMIKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana. 
LUE LISÄÄ