BEAUTY DIRECTOR'S PICK: ATELIER COLOGNE

Eau de Cologne like you've never smell it before!

Sanana cologne tuo monelle mieleen vaihtelevia asioita. Ehkä toisille tulee mieleen kevyempiä, usein sitruksisia tuoksuja, joiden vaikutus iholla ei ole yhtä kestävä kuin tavallisen parfyymin. Toisille cologne yhdistyy heti miesten ihonhoitoon ja partavesiin. Alkuperäinen Eau de Cologne, kuten me sen ymmärrämme, luotiin saksassa vuonna 1792 Wilhelm Mühlesin toimesta. Se oli kuitenkin jo paranneltu versio aiemmasta, aivan ensimmäisestä kölninvedestä, jonka historia ylettyy jo vuoteen 1709. Eau de Cologne perustuu aina sekoitukseen eteerisiä öljyjä, joista yleisimpiä ovat muun muassa sitruuna, appelsiini, bergamotti, laventeli ja neroli. Pohjana tuoksuissa käytetään aina sitrustuoksuja, siksi cologne tuo monelle ensimmäisenä mieleen sitrusten kirpeät tuoksusävyt. 

Atelier Colognen Cologne Absolue -tuoksut ovat ensimmäiset laatuaan. Niissä sitrusperäiset raaka-aineet on sekoitettu yhteen laadukkaiden luonnollisten raaka-aineiden kanssa. Lopputuloksena on 25 täydellisesti sekoiteltua parfyymia, jotka kestävät iholla pitkään. Jos tavallisesti cologne -tuoksujen sisältämien tuoksuainesosien pitoisuudet ovat pullon koko sisällöstä 2-5%, niin Cologne Absolue -tuoksujen pitoisuudet ovat 15-20%. Tuoksuainesosan pitoisuus selittää myös tuoksun säilymisen iholla; mitä suurempi pitoisuus tuoksuainesosaa, sitä viipyilevämpi sen tuoksu on iholla. 

Atelier Colognen tuoksut on jaettu viiteen kategoriaan helpottamaan oman lempituoksun löytämistä. Voit hakeutua tuoksuttelemaan omaa suosikkiasi parfyymien pääotsikoiden alta, jotka antavat viitteen siitä, millaisia tuoksuja kategoria pitää sisällään. Joie de Vivre -tuoksut ovat merkin ydintuoksuja; raikkaita ja sitruksisia parfyymeja. Chic Absolue -tuoksut sen sijaan kuvaavat nimensä mukaan puhtaita, elegantteja ja selkeitä tuoksuja. Avant Garde -tuoksut ovat lämpimiä, mausteisia ja huomiota herättäviä. Haute Couture -tuoksut sen sijaan persoonallisia ja uniikkeja. Carte Blanche -tuoksuista löytyy eksoottisia ja rohkeita maustetuoksuja, joiden joukosta myös allekirjoittanut löysi suosikkinsa. Mimosa Indigo -tuoksu oli jotain täysin ennenkokematonta ja ihana yhdistelmä santelipuuta, mimosaa, vaniljaa, sahramia ja bergamottia. 

Kaikki tuoksut on valmistettu unisex-periaatteella. Jokaista sarjan tuoksua voi siis käyttää niin mies kuin nainen. Sarjasta voit löytää myös tuoksukynttilöitä, vartalosaippuoita ja -voiteita. Tuoksuostokset Atelier Colognella viimeistellään vielä omalla nimikirjaillulla nahkakotelolla, joka on tarkoitettu suojakoteloksi parfyymillesi. Kaikkia tuoksuja saa tuoksutella Helsingin keskustan Stockmannilla tästä päivästä lähtien. #Flounceloves. 

 

Photos / Courtesy of Eevis Liedes

Kommentit (0)

KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ