BEAUTY DIRECTOR´S PICK: MARIMEKKO for CLINIQUE

Suomalaisen suunnittelun parhaimmistoa kansainvälisen kosmetiikkabrändin kyljessä. 

Marimekon suunnitteluideologiana on brändin alkuajoista asti ollut ilon tuominen arkielämään. Iloiset värit ja kuviot ovatkin olleet kantava voima suomalaisessa tekstiiliteollisuudessa jo vuodesta 1951, jolloin Marimekko sai alkunsa. Monet ikoniset kuviot ja sävyt elävät suomalaisten matkassa koko elinkaaren ajan vauvasta vanhempaan, niin kodintekstiileissä kuin ready-to-wear -vaatteissa ja asusteissakin. Uuden muodon nämä tunnetut vintage designit saivat nyt myös kansainvälisen kosmetiikkamerkki Cliniquen pakkauksissa.  

Marimekko for Clinique Limited Edition Collection sisältää Cliniquen ikonisia huulituotteita uusissa leikkisissä Marimekon printeissä. Pakkauksissa käytetyt 10 printtiä on suunnitellut Marimekon yksi kaikkien aikojen tuotteliaisimmista suunnittelijoista, Annika Rimala. Rimala on vastuussa lukuisista tunnetuista kuvioista Marimekon historiassa, joita hän suunnitteli talolle 60- ja 70-luvulla. Rimalan käsialaa on muun muassa kaikille tuttu Tasaraita -printti, joka suunniteltiin aikoinaan juhlistamaan tasa-arvoa. Marimekko for Clinique -kokoelmaa varten muotitalossa haluttiin vierailla Rimalan suunnitteluarkistoilla ja herättää henkiin tämän printtejä tutuin sekä uusin, ennen julkaisemattomin sävyin. Pakkauksien printteihin haluttiin fiilistä vapaalla kädellä piirtämisestä ja siksi kuviot elävät pakkauksien pinnalla. 

Suomalaisen muotitalon pariutuminen kansainvälisen kosmetiikkajätin kanssa on virkistävä tuulahdus niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin markkinoille. Marimekko for Clinique -tuotteita myydään ympäri Eurooppaa, mutta myös Yhdysvalloissa sekä Marimekolle tärkeällä markkina-alueella Japanissa. Pakkauspiristys on myös kaivattu kasvojenkohotus Cliniquelle, jonka klassiseen muotoiluun ja tuotevalikoimaan on ehkä viime aikoina kaivannut lisää potkua. Arvostetun, innovatiivisen ja pitkälle kehitetyn kosmetiikkasarjan ei tarvitse olla vaatimaton, ja siksi Marimekon eläväiset printit tuovat kaivattua energiaboostia merkin pisteille ympäri maailman. 

Arkipäivään piristystä tuovat Clinique Pop -huulipunat ja Pop Splash -huulikiillot raikkaissa kokoelmapakkauksissa. Kauneustoimittajan valinnat keväisempään meikkipussiin ovat Pop -huulipuna klassisena nudena sävyssä 04 Beige Pop sekä kultahippuja sisältävä ruusuinen Pop Splash -huulikiilto sävyssä 12 Rosewater Pop

Marimekko for Clinique Collection on kausivalikoima, joka on myynnissä kaikissa isoimmissa tavarataloissa sekä verkkokaupoissa. Tuotteet ovat saatavilla heti ja mikäli varastoa riittää, omaan kokoelmaansa voi keräillä punia aina kesän loppuun saakka. 

 

Photos / Courtesy of Eevis Liedes

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ