BEAUTY DIRECTOR´S PICK: FRANTSILA SCENT LAB

Frantsila Scent Lab tarjoaa mahdollisuuden oman henkilökohtaisen öljyparfyymin luomiseen. 

–--
Tuoksutrendeissä siirrytään koko ajan yhä persoonallisempaan suuntaan. Oman lempituoksun löytäminen markkinoilla jylläävien isojen brändien lisäksi on mahdollista nyt myös hieman pienemmiltä tuoksutaloilta. Niche-tuoksubrändejä on pompahdellut markkinoille kuin sieniä sateella ja moni on löytänyt tiensä konseptiliikkeiden hyllyille, niin meillä kotimaassa kuin ulkomaillakin. Niche -tuoksut sekoittelevat yleensä erikoisempia tuoksukomponentteja ja niiden valmistuserien pienuus sekä rajoitettu saatavuus tekevät kantajastaan yksilöllisen ja massasta erottuvan. 

Hajuveden yksilöllisyyyden seuraavalle tasolle on vienyt Frantsila uudella Scent Lab -konseptillaan, jossa asiakas itse saa sekoitella oman öljyparfyyminsa. Luonnollisten tuoksujen parfymeriassa pääsee leikkimään oman elämänsä tuoksunenää ja sekoittelemaan juuri niin yksilöllisen tuoksun itselleen kuin vain keksii. Sekoittelu ei vaadi aiempaa tuoksutuntemusta, sillä lopputuloksessa ei voi epäonnistua. Toki ennen luomisprosessia voit tutustua omiin hajuvesilemppareihisi tarkemmin ja tutkia, toistuuko tuoksuissasi samat tuoksuelementit, jotka paljastuisivat suosikkistatuksen aiheuttajaksi. Näin mielessäsi on muutamia suosikkejasi ja saatat kokea yhdistelemisen helpommaksi. Intuitiolla onnistut toki myös! Tuoksuja voi yhdistellä niin naiselle kuin miehellekin, sillä kaikki Scent Labista löytyvät eteeriset öljyt ovat käytettävissä unisex -periaatteella. 

Oma öljyparfyymi syntyy sekoittelemalla eteerisiä öljyjä keskenään. Öljyjä on valittavana 12 erilaista; 4 latva-, 4 sydän- ja 4 juurituoksua. Kaikki tuoksut ovat 100% luonnollisia eteerisiä öljyjä ja ne soveltuvat myös herkälle iholle. Parfyymin pohjana käytetään täysin luonnollista jojobaöljyä, joka sitoo eri eteeristen öljyjen tuoksukomponentit yhteen. Tuoksupulloon kaadetaan ensin jojobaöljy, jonka sekaan annostellaan eteerisiä öljyjä tippa kerrallaan. Valmis parfyymi koostuu n. 11-15 öljytipasta, jotka voit jakaa juuri niin monen tuoksuöljyn kesken kuin haluat. 

Parfyymiin kannattaa valita ainakin yksi tuoksu jokaisesta kategoriasta. Latvatuoksut ovat niitä, jotka tulevat tuoksuissa esille ensimmäisenä. Ne haihtuvat nopeiten iholta ja ovat koostumukseltaan kevyimpiä, monesti esimerkiksi sitruksisia tuoksunuotteja. Sydäntuoksu antaa hajuvedelle sen luonteen. Nämä tuoksunuotit säilyvät iholla pidempään ja juuri näitä tuoksuaromeja yleensä kuvaillaan hajuveden esittelykuvailussa. Monesti sydäntuoksut ovat peräisin kukista. Juurituoksut säilyvät iholla tuntikausia ja ne ovat tuoksun syvin ydin. Juurituoksuista kehittyy iholle se hajuveden yksilöllinen ominaistuoksu. Juurituoksut ovat usein puisia, metsäisiä tai mausteisia aromeja. 

Koska tuoksu kootaan Frantsilan eteerisistä öljyistä, vaikuttavat sen tuoksut aromaterapeuttisesti myös mieleen. Voit siis koota parfyymisi eteeristen öljyjen vaikutusten mukaan, esimerkiksi piristäväksi tai rauhoittavaksi. Frantsilan sivuilta löydät merkityksen jokaiselle eteeriselle öljylle. Parfyymi sekoitetaan kauniiseen lasipulloon, jonka päässä oleva roll on -pää mahdollistaa parfyymin kantamisen mukana ja rullailun iholle päivän aikana. Tuoksun ollessa täysin luonnollinen, sitä voi lisäillä helposti pitkin päivää. Myös tuoksuherkille, mutta jotain tuoksua iholleen kaipaaville, oma parfyymiöljy on erinomainen vaihtoehto. Parfyymi säilyy ilmatiivissä pullossa 24 kuukautta. 

Parfyymipiste on TRE lifestyle -myymälässä Helsingin keskustassa pysyvästi, mutta öljyvalikoima vaihtuu muutaman kerran vuodessa. Tällä hetkellä esillä on talveen sopivia, lämpimiä ja mausteisia tuoksuja kuten fenkolia ja kardemummaa. Lämpimiä öljyjä tasapainottavat muun muassa kirpeät sitruksiset appelsiinin ja sitruunan sävyt sekä naiselliset ruusu ja neroli. Hintaa öljyparfyymille on 30 euroa ja sen voi sekoitella itse, antaa lahjaksi tai ostaa kaverille lahjakorttina.  

 

Lue myös: Inspiroidu & Ihastu - Eteeriset öljyt

Photos / Courtesy of Eevis Liedes

Kommentit (0)

SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ