BACK TO BASICS: PEITEVOIDE

Hyvän peiteaineen löytäminen tuntuu olevan eliniän kestävä projekti. Sopivaa peitevoidetta etsitään yhtä usein kuin luottomaskaraa tai ehkä jopa useammin, sillä peiteaineelta toivottavat ominaisuudet saattavat vaihdella.

–--

Peitevoide on meikkipussin ehdoton kulmakivi. Peitevoiteen ja ripsivärin piristävä vaikutus yleisilmeeseen on kiistaton, siksi ne ovat yleensä ne meikkituotteet, joiden valintaan käytetään eniten aikaa ja vaivaa. Peitevoiteelta vaadittavat ominaisuudet voivat kuitenkin vaihdella. Yhtäkkiä luottopeitevoide ei toimikaan enää silmien alla - väsymys ja tummuus eivät ota kaikotakseen sitten millään tai peitettäviä kohtia ilmestyy iholle useampia. Hyvää peiteainetta voi olla hankala löytää; joskus kokeilukappaleet näyttävät liian kuivilta silmien alla, luistelevat näpyn päältä liian nopeasti tai kerääntyvät kaikkiin juonteisiin. 

 Jos haluat ottaa peittämisen vakavasti, voit hankkia silmien alle ja näppylöille erilliset peitevoiteet. Silmänalusille sopivat kosteuttavammat ja näppylöille kuivemmat voiteet. Silmien alla toimivat yleensä parhaiten sävyjä neutralisoivat voiteet (vahvemmin persikkaan tai vaaleanpunaiseen pohjasävyiltään taittavat voiteet), jotka kirkastavat silmänalusihoa samalla kun peittävät. Näppylöihin tai nenänpielen punoituksiin sen sijaan toimivat yleensä lähellä meikkivoiteesi sävyä olevat tuotteet. Liian vaalea tai vaikka vaaleanpunainen peitevoide voi tuoda finniä tai muuta näppyä jopa enemmän esille. 

Tummia silmänalusia peitettäessä peitevoide tarvitsee alleen hyvän silmänympärysvoiteen. Tarpeeksi kosteuttava voide takaa siistin ja paakuttoman silmänalusihon koko päiväksi.  Jos peiteaine rullaantuu silmien alla päivän aikana, voi silmänympärysvoide olla liian rasvainen ihollesi, annostelet sitä ehkä hieman liikaa tai saatat myös käyttää peitetuotetta liikaa. Jos joudut kerrostamaan tuotetta paljon, jotta saisit tummat silmänaluset piiloon, kannattaa tuotetta tutkia uudelleen kriittisin silmin sen peittävyyden vuoksi. Hyvän peiteaineen kuuluisi pienissäkin määrin peittää iholta epäkohtia. 

Ongelmana voi myös olla peitevoide, joka kerääntyy silmien alla oleviin juonteisiin päivän aikana ja saa silmänalusihon näyttämään kuivalta ja epätasaiselta. Tässä tapauksessa vika voi edelleen olla silmänympärysvoiteessa, joka ei kosteuta ihoa tarpeeksi vaan peitevoide pääsee nappaamaan ihosta kaiken ylimääräisen kosteuden. Myös peitevoide voi itsessään olla liian kuiva ohuelle silmänalusiholle, kuivemmat peitevoiteet pysyvät paremmin näppyjen peittona. 

Yhtä oikeaa tapaa peitevoiteen levitykseen ei ole. Voit hyvin lisätä voidetta kasvoille siveltimellä, sormin tai vaikka kostealla meikkisienellä. Siveltimellä saat tuotetta tarkasti haluamillesi alueille ja purkissakin oleva peiteaine pysyy hygieenisempänä. Sormin laitettaessa peitevoide lämpiää ja levittyy ohuimmaksi kerrokseksi. Sormin tulet yleensä myös kuluttaneeksi tuotetta hieman enemmän kuin siveltimellä, mutta nopean meikkaajan paras meikkiväline ovat sormet. Sienellä saat taputeltua voidetta paksunkin kerroksen haluamallesi alueelle. 

 SUOSIKKIMME: 

Suosikkejamme yhdistävät hyvä peittävyyskyky, pitkäkestoisuus ja helppokäyttöisyys. Narsin ja Hynt Beautyn peitevoiteet soveltuvat todella hyvin niin silmien alle kuin näppylöidenkin peittämiseen. Ne ovat suosikeistamme niitä, joiden pariin palaamme yhä uudelleen ja uudelleen. Juice Beautyn kuivasta voiteesta saat avun kasvojen punoituksiin ja finneihin. Se on erinomainen tuote myös meikkipohjan pieneen korjailuun päivän aikana. Laura Mercierin peitevoide on oivallinen moneen käyttötarkoitukseen. Talvella se voi olla hieman liian kuiva silmien alle, mutta onneksi purkista riittää voidetta ympäri vuoden ja vaikka pidempäänkin. Kaikkia suosikkejamme yhdistää myös riittoisuus. 

Laura Mercier Secret Concealer for Under-Eye  

Juice Beauty Perfecting Concealer 

Hynt Beauty Duet Perfecting Concealer 

Nars Radiant Creamy Concealer

 

Sisältää affiliate -linkkejä. 

Photos / Courtesy of Glossier.com, manufacturers

Kommentit (0)

PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ