BACK TO BASICS: KASVOVEDET

Kasvovesi - kallista vettä hienossa pullossa vai monen ihohaasteen taianomainen ratkaisija?

---

Kasvovesi on ihonhoidon helpoin tuote sivuuttaa. Puhdistustuotteen ja kosteusvoiteen paikka ihonhoidossa on perusteltua ja niiden käyttötarkoitukset päivänselviä. Kasvovedessä sen sijaan on helppo laiskotella jos sen ajattelee olevan kallista vettä hienossa pullossa. Siihen on helppo suhtautua turhan huolettomasti eikä vaikutusta ihonhoidossakaan näe jos käytössä ei ole oikeasti tehokasta purkkia. 

Kasvoveden ja hoitoveden määritelmät menevät usein sekaisin, sillä erityisesti kasvovesistä voidaan käyttää myös nimitystä hoitovesi. Tavallisesti ero on kuitenkin koostumuksessa (hoitovesi on kasvovettä paksumpaa) ja ainesosaluettelossa (kasvovedessä on monesti pudistavampia raaka-aineita ja hoitovedessä hoitavia). Kasvoveden tärkein tehtävä on kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Sitä käytetään aina ensimmäisenä tuotteena puhtaille kasvoille, eli heti kasvojen puhdistuksen jälkeen aamuin illoin. Kasvovesi annostellaan tavallisesti vanulapulle, jolla kasvot ja kaula pyyhitään kauttaaltaan. Pakkausmuodoissa yleistymässä ovat kuitenkin myös suihkuteltavat pullot, jolloin ihanaa kasvovettä ei tule tuhlattua vanulapun vuoksi liikaa vaan veden voi suihkutella suoraan kasvoille. 

Kasvovettä valitessa olisi tärkeää kiinnittää huomiota tuotteen INCI- eli raaka-ainelistaan. Pullossa tulisi ensimmäisten ainesosien joukossa olla tehokkaasti kosteuttavia raaka-aineita. Jos listaus alkaa vedellä ja perässä seuraavana on alkoholi, kannattaa hälytyskellojen soida ja pohtia tarviiko kuiva iho lisäkuivattavaa alkoholia niin suuria pitoisuuksia. Raaka-aineet on listattu siinä järjestyksessä kuinka paljon niitä tuotteessa on, joten erilaisten kukkaisvesien kuten ruusuveden, aloe vera-uutteen ja glyseriinin komeillessa listan kärjessä tietää saaneensa käsiinsä huipputuotteen. 

Pelkän kasvoveden lisäämisen omaan hoitorutiiniinsa huomaa selkeästi ja nopeasti. Pinnalta kuiva iho, joka on karhea ja paksuhko saa heti avun ohuesta kasvosuihkeesta, jonka kosteus tunkeutuu ennen paksuja rasvoja syvälle ihoon. Kasvoveden käytön huomaa nopeasti myös ihon kirkkautena ja sävyn tasaisuutena. Kasvovesi voi siis vastata moneen erilaiseen ihohaasteeseen. Ärtynyt, herkkä, kuiva, samea tai jopa rasvoittuva iho tasaantuu nopeasti oikean kasvoveden käytössä. Aina oikea vastaus ei olekaan vaihtaa kaikkia kosteusvoiteita tai muuta kosmetiikkaa - ratkaisun voi tuoda vain yksi pullo. 

SUOSITTELEMME: 

BYBI Beauty Mega Mist - Hyaluronihappoa sisältävä kasvosuihke, jota kannattaa kokeilla kun ihostaan haluaa pehmeämmän, kimmoisamman ja sileämmän. Merilevä tekee suihkeesta todella antioksidanttipitoisen, joten se suojaa ihoa päivittäin ulkoisilta haittatekijöiltä. Suihkepullo annostelee vettä tasaisesti ja kasvoilla tuntee tasaisen rauhoittavan ja kosteuttavan kosteuspilven. Pullo on todella riittoisa ja kasvoille sekä kaulalle riittää noin kolme suihkausta. 

Olivia Klein Sensitive Spray toner - Herkkää ihoa heti rauhoittava suihke tuntuu todella miellyttävältä ärtyneelläkin iholla. Mieto tuoksu miellyttää herkkääkin nenää. Ruusunkukkavesi toimii ihoa tehokkaasti kosteuttavana raaka-aineena ja aloe veran lehtimehu takaa ihon rauhoittumisen. Kokeile tätä suihketta atooppisille ihoalueille, se tekee ihmeitä! 

Mossa Youth Defence Antioxidants Radiance Toner - Iholle lisää kirkkautta tuovan veden vaikuttavat ainesosat ovat tuttuja suomalaisesta luonnosta. Mustikka- ja lakkauute tekevät ihosta asteittain kirkkaamman ja tasoittavat sen sävyn. Kasvovesi palauttaa ihon oman pH:n puhdistuksen jälkeen ja iho tuntuu heti hyvin kosteutetulta. Yhtälailla naisille kuin miehillekin sopivasta pullosta kosteuttaa kasvonsa koko perhe. 

 

Lue myös: Pinnalla: Hoitovedet

Lue myös: Must have: Luottopuhdistusaine

 

Photos / Courtesy of manufacturers

Kommentit (0)

EMMI-LIIA SJÖHOLM: TESTISSÄ YASURAGI-KYLPYLÄ
Japanilainen kylpylä Tukholman liepeillä. 
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
KAUNEUSTOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: JOULUKUU 2018
Tarinoita tekijöiltä ja toimituksen kulisseista.
LUE LISÄÄ