BACK TO BASICS: KASVOÖLJY

Kasvoöljy on kylmillä talvisäillä ihosi paras kaveri. Se ravitsee ja suojaa ihoa parhaiten viimalta sekä suurilta lämpötilavaihteluilta.

---

Öljy on erinomainen hoitotuote niin aamuisin kuin iltaisinkin. Aamulla kasvoille levitettynä öljy suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä. Se kosteuttaa ja ravitsee ihoa ja soveltuu hyvin pieninä annoksina myös meikin alle. Öljy on paras suoja ihollesi myös kylmällä talvisäällä. Se ei haihdu ihon pinnalta samalla tavalla kuin vesipohjaiset ohuet hoitovoiteet. Öljy auttaa ihoa palautumaan myös rasituksesta, jonka kylmän ulkoilman ja lämpimän sisäilman vaihtelu saa ihossa aikaan. Öljyt vahvistavat ihon vastustuskykyä vuodenaikana, jolloin niin keho kuin ihokin on monenlaisten bakteerien hyökkäyksen kohteena. Ihon suojakerros vahvistuu öljyjen avulla ja näkyy heti parantuneena ihon kimmoisuutena ja elastisuutena. Kyseessä on siis todellinen talven huipputuote! 

Jos käytät öljyä yksinään, paras keino on levittää se kasvovedestä hieman kosteille kasvoille sormin. Lämmitä öljy sormien välissä ja hiero tai painele kevyesti kasvoille ja kaulalle. Voit myös aina sekoittaa öljyä kosteusvoiteesi joukkoon. Tarkastele annostusta voiteestasi riippuen, mutta yleensä tippa tai kaksi riittää. Sekoita voide ja öljy yhteen ensin käsien välissä ja levitä samalla tavalla kasvo- tai hoitovedestä kosteille kasvoille.

Madara Superseed Radiant Energy -kirkastava kasvoöljy. Öljy sisältää useiden eri marjojen siemenistä saatavia öljyjä, jotka tekevät ihosta huomattavasti kirkkaamman ja heleämmän. Mustikan-, lakan-, ja karpalonsiemenöljyt sisältävät paljon antioksidantteja, jotka ravitsevat ihoa ja suojaavat niitä. Nopeasti imeytyvää öljyä voi helposti levittää kasvoille aamuisin meikinkin alle. Öljy on kuin vitamiinipommi ihollesi ja käytön näkee ihon kunnossa todella nopeasti. 

Esse Repair Oil. Tehokas jojoban-, marulan- ja yanguöljyn yhdistelmä soveltuu ihanasti sellaisenaan esimerkiksi yökäyttöön. Öljy ravitsee ja kosteuttaa kuivaa ja atooppistakin ihoa todella hyvin ja aamulla iho tuntuu kimmoisalta. Öljyn imeytymisessä kestää hetki, mutta päiväkäytössä sen voi helposti sekoittaa kosteusvoiteen joukkoon, jolloin vain muutama tippa riittää. Öljyä suositellaan myös erityisesti vanhoista aknearvista kärsiville, sillä öljy uudistaa ihoa ja korjaa sen vaurioita. 

Weleda Almond Soothing Facial Oil. Todella herkälle ja talvesta erityisen herkistyneelle iholle soveltuva manteliöljypohjainen rauhoittava öljy on parhaimmillaan kosteusvoiteen alla. Ohuehko öljy soveltuu myös sinulle, jota ajatus öljystä kasvoilla vähän vielä hirvittää. Öljy imeytyy nopeasti ja tuntuu iholla ekstrakevyeltä. Se tasoittaa punoitusta ja lievittää kuivuudesta ärtynyttä ja kutiavaa ihoa. 

Mia Höytö Lempeä Uni -öljyseerumi. A-, B-, C- ja E-vitamiinit ovat tämän öljyn ydin ja ne näkyvät ihossa heleyttä ja kirkkautta antavina ominaisuuksina. Todella riittoisa ja miellyttävän tuoksuinen öljy korjaa tehokkaasti jo iholle syntyneitä vauroita. Vitamiinit parantavat kollageenin muodostumista iholla ja iho säilyy pehmeänä ja kimmoisana kylmässäkin säässä. Ihoa hellivien ominaisuuksien lisäksi öljyn aromaterapeuttinen ruusuöljy rentouttaa ja rauhoittaa myös mielen. 

ACO Renewing Face Oil. Valkohipansiemenöljyä, Canola-öljyä ja kookosöljyä sisältävä öljy keskittyy taistoon ikääntymisen merkkejä vastaan. Miedosti hajustettu öljy soveltuu herkälle iholle ja nenälle. Öljy tuntuu ohkaiselta eikä jätä ihoa kiiltäväksi, joten se soveltuu hyvin jokapäiväiseen käyttöön. Apteekista saatavaa öljyä myydään riittoisassa pipettipakkauksessa.

 

Tutustu kolmeen lisäsuosikkiimme täältä.  
Vuoden 2017 parhaan kosmetiikan listalta löytyy myös yksi suosikkiöljymme. 

Sisältää affiliate-linkkejä. 

Photos / Courtesy of manufacturers

Kommentit (0)

TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ
THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ