8 MUOTIDOKUMENTTIA, JOTKA KATSOA PÄÄSIÄISLOMALLA

Toimituksen lempifilmit pitkään viikonloppuun.

Dior and I (2014)
Kriitikoilta kehuja kerännyt Dior and I vie huippumuotitalon kulisseihin ja Raf Simonsin debyyttiaikaan. Simonsilla on vain kahdeksan viikkoa aikaa työstää valmiiksi haute couture -esikoismallisto, minkä syntyä dokumentti seuraa realistisesti tekijätiimin työvaiheista runwaylle.

The September Issue (2009)
Klassikko! The September Issue kuvaa Anna Wintourin ja Grace Coddingtonin toimitusprosesseja ja draamaa kulissien takana vuoden tärkeimmän muotinumeron rakennustyössä. Elokuvan myötä huomaa, kuinka paljon huippumuoti on arkipäiväistynyt vajaassa 10 vuodessa.

The True Cost (2015)
The True Cost pureutuu pikamuodin ja vaateteollisuuden epäkohtiin. Dokkari tuo kokonaisvaltaisesti yhteen liikatuotannon ongelmia mm. sorron, kapitalismin ja rakenteellisen köyhyyden näkökulmista. Filmi on erittäin kiinnostava ja silmiäavaava – hyvä dokumentti kaikkien katsottavaksi.

The Boy Who Made Shoes For Lizards (2017)
Manolo Blahnikiin henkilöityvä elokuva kertoo kenkägurun luomisprosesseista ja avaa suunnittelutyön taustoja nimekkään kommentaattorijoukon siivittämänä.

Diana Vreeland: The Eye Has to Travel (2011)
Dokumentti sijoittuu 1900-luvun New Yorkiin, jossa Vreeland aloitti pestinsä Harper's Bazaarilla ja alkoi kirjoittaa tunnettua Why don't you? -kolumniaan. Tarina seuraa ikonisen, aikansa pukeutumisnormeja mullistaneen muotitoimittajan uraa Voguella ja lopulta taidekonsulttina Metropolitanilla.

In Vogue: The Editor's Eye (2012)
The Editor's Eye keskittyy muotikuviin ja nimekkään toimittajajoukon näkemyksiin etulinjalta. Filmi tiivistää yhteen muotieditorialien historian ja nykyhetken, pureutuu niiden syntyvaiheisiin ja heijastelee muotia osana yhteiskunnan kulttuurista kokonaisuutta.

Alexa Chung: The Future of Fashion (2015)
Alexa Chungin Voguelle tuottama videosarja viihdyttää kepeydellään ja aitoudellaan. Chung käsittelee käytännönläheisiä teemoja työn saamisesta verkostoitumiseen, PR:ään ja trendien ennustamiseen. Hyvä katsottava alan töistä kiinnostuneelle.

Machines (2016)
Toinen laadukas nykykulutusta kyseenalaistava dokumentti, joka keskittyy etiikkaan ja ihmisoikeuskysymyksiin sekä rikkaiden ja köyhien väliseen kuiluun. Elokuvan keskiössä on suuri vaatetehdas Intiassa, sen epäinhimilliset työolot, vaikuttavat kuvat ja haastattelut aidoimmassa mahdollisessa ympäristössä.

  

Katso myös: 8 muotikirjaa, jotka lukea joululomalla

Photo / Courtesy of Vogue

Kommentit (0)

SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ
NOORA VESTERINEN: KUUKAUDEN KUUSI KUVAA
Vieraskirjoittajamme Noora Vesterinen jakaa joulukuun mielenmaisemansa kuuden kuvan kautta.
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
TUOTEKLASSIKKO: WELEDA SKIN FOOD
Talvi-ihon pelastusvoide jo sadan vuoden ajan.
LUE LISÄÄ