6 TAPAA SAADA MEIKKIPOHJA NÄYTTÄMÄÄN TÄYDELLISELTÄ IHOLTA

Oikea meikkivoide näyttää kasvoilla iholtasi, mutta vielä paremmalta. Täydellinen meikkipohja avautuu muutamalla helpolla vinkillä. 

HELEYTTÄ IHONHOIDOLLA. Täydellinen meikkipohja on mahdollista tehdä ainoastaan hyvin puhdistetulle ja kosteutetulle iholle. Hyvin hoidettu iho huomataan aina, ja kun ihosi on tasapainoinen, se ei vaadi paljon meikkiä. Panosta siis puhdistustuotteisiin, kosteusvoiteeseen, seerumiin tai tehotiivisteeseen äläkä odota pelkältä meikkivoiteelta taianomaista lopputulosta. Erityisen heleän meikkipohjan saamiseksi, tee juuri ennen meikkaamista ihoa kirkastava ja heleyttävä kasvonaamio.  

HIERO KOSTEUSVOIDE KASVOILLE. Kun levität kosteusvoiteen kasvoille, kiinnitä huomiota voiteen perusteelliseen levittämiseen niin kasvoille kuin kaulallekin. Kuiva iho, joka ei saa voiteesta itseensä tarpeeksi kosteutta, näyttää elottomalta ja harmaalta. Sen lisäksi, että valitset ihotyypillesi oikean voiteen, hiero voiteesi sormenpäillä kaikkialle kasvoilla. Hieronta kiihdyttää lymfa - eli nestekiertoa poistaen turvotusta ja edistää pintaverenkiertoa, antaen iholle heti terveen sävyn. 

POHJUSTAJAA ERI TARPEISIIN. Primerin eli pohjustajan ajatellaan monesti koskevan vain rasvoittuvaa ihoa, jonka kiiltoa pitää hillitä. Primeri yhdistetään myös meikkivoiteen pysyvyyteen, mutta iholta ylimääräisen rasvan eli kiillon poistava pohjustaja ei pidennä meikkivoiteen kestoa kuivalla iholla, päinvastoin. Meikkivoiteen pitkäkestoisuus johtuu aina tuotteen soveltumisesta ihotyypille; kuiva iho hyötyy heleyttävistä ja kosteuttavista pohjustajista, jotka pitävät meikkipohjan joustavana. Rasvoittuva tai sekaiho sen sijaan mattapinnan tekevistä. Käytä pohjustajaa aina vain paikallisesti; otsalla, nenällä, leuassa tai poskipäillä. Koko kasvojen iho ei hyödy pohjustajasta, tarkkaile mistä oma meikkisi kuluu päivän aikana nopeiten ja levitä tuotetta niille alueille. 

LEVITÄ HARKITEN. Meikkivoidetta ei tarvitse levittää kaikkialle kasvoilla. Jos voide vastaa täydellisesti oman ihosi sävyä, niinkuin sen kuuluisi, voiteen levittäminen kaikkialle on tuskin tarpeen. Aloita meikkivoiteen levitys kasvojen keskiosasta, johon yleensä kaivataan eniten peittävyyttä. Nenänpielet, poskipäät, otsa ja leuka kannattaa tasoittaa voiteella ensin ja sitten harkita voiteen levitystä muualle. Muista myös, että on aina parempi levittää ohuempi meikkivoide ensin laajemmille alueille ja tarpeen vaatiessa peittää tehokkaammilla peiteaineilla paikallisia pieniä virheitä. 

PAINELUTEKNIIKKA. Käytitpä meikkivoiteesi levittämiseen sivellintä, Beautyblenderiä tai sormia, meikkivoiteen painelu ja taputtelu paikalleen takaa luonnollisemman lopputuloksen kuin siveltimellä tehdyt pitkät vedot. Painellen saat voiteen hallitummin haluamillesi alueille ja vältät siveltimen helposti kasvoille jättämät epätasaisuudet. Painellen kerrostat meikkivoidetta myös hieman paksummin niille alueille kun on oikeasti tarve ja loput tuotteesta häivyttyy luonnollisesti sormista, siveltimestä tai sienestä muihin kohtiin iholla. 

POISTA ENSIN KIILTO, KIINNITÄ PUUTERILLA VASTA SEN JÄLKEEN. Meikkivoiteen levityksen jälkeen jotkin kasvojen osat jäävät rasvaisemmiksi. Älä taltuta kiiltoa heti reilulla kerroksella puuteria, joka näkyy iholla heti omana kerroksenaan. Paina kiiltävää kohtaa ensin plotting- eli puuteripaperilla ja lisää vasta sitten tarvittava määrä puuteria. Plotting -paperit eivät yleensä sisällä puuteria, joten vältät puuterin kerrostamisen iholle käyttämällä päivän mittaan näitä kiillonpoistopapereita puuterin sijaan. 

 

Photos / Courtesy of Vogue Runway /Victoria Beckham SS18 

Kommentit (0)

FLOUNCE RUNWAY AW18: NEW YORKIN KOHOKOHDAT
New Yorkin 10 parasta.
LUE LISÄÄ
BACK TO BASICS: KASVOÖLJY
Parasta mitä voit antaa ihollesi juuri nyt. 
LUE LISÄÄ
MUOTITOIMITTAJAN MOOD BOARD: HELMIKUU 2018
Kurkista Flouncen tekijöiden inspiraatiovarastoihin artikkeleiden takana.
LUE LISÄÄ
BEAUTY DIRECTOR´S PICK: MARIMEKKO for CLINIQUE
Suomalaista suunnittelua kansainvälisen kosmetiikkajätin huulipunissa. 
LUE LISÄÄ