3 TYYPILLISTÄ TALVI-IHON ONGELMAA

Kylmä ja kuiva ja jälleen kostean vaihteleva talvisää aiheuttaa ihossa usein reaktioita. Jos kuivuus, punoitus ja kutina häiritsevät, saattaa apu löytyä näistä arkisista ihonhoitovinkeistä. 

1. HOITAVA PUHDISTUS

Jos ihosi on kuiva ja sitä kiristää talvisin, vältä puhdistustuotteita, jotka kuivattavat ihoa entisestään. Yleisesti vedellä pois pestävät vaahtoavat puhdistajat ovat kuivan ihon pahimpia vihollisia. Kosteuttavat emulsiomaiset puhdistusmaidot ja ylelliset öljyputsarit sen sijaan palauttavat iholle kosteutetun tunteen huuhtelusta huolimatta. Iho ei saisi tuntua kuivalta heti puhdistuksen jälkeen. 

2. PEHMEÄ KUORINTA

Kuori talven ärsyynnyttämää ihoa pehmeästi ja säännöllisesti. Iho kuivuu pinnalta herkästi kylmillä talvipakkasilla ja kuivunut kuollut ihosolukko estää ihoa toimimasta normaalisti. Ihon uudistaminen hellävaraisella kuorinnalla takaa pehmeämmän ja tasaisen ihon. Ihon pintakuivuus helpottuu ja karhea iho muuttuu hetkessä sileäksi. 

3. KERROSTA - PELKKÄ VOIDE EI RIITÄ

Ihonhoitoa kannattaa talvella tehostaa tuotteiden kerrostamisella. Seerumien, tehotiivisteiden ja kasvoöljyjen tulisi koristaa kylpyhuoneesi kaappeja erityisesti talvikuukausina. Vaihtele tuotteita myös päivä- ja yökäytössä. Yöksi kasvoille voi kerrostaa useampaakin tuotetta kun meikin pysyvyydestä ei tarvitse huolehtia. Kuivuutta, punoitusta ja kutinaa helpottaa eniten riittävä kosteutus. 

4. VALITSE TEHOAINEET

Tutki purkkien kyljestä kuivan ihon hoitoon avainraaka-aineita kuten hyaluronihappoa tai keramideja. Hyaluronihappo auttaa ihoa säilyttämään kosteuden ja keramidit korjaavat kuivuudesta aiheutuneita ihovaurioita. Luonnon raaka-aineista kannattaa tuotteissa suosia talvella ruusua. 

5. KOSTEUTA LISÄÄ

Älä jätä ihonhoitoa vain aamun tai illan huolenaiheeksi. Kanna mukanasi tai sijoita työpöydällesi kosteuttava kasvosuihke, jota voi suihkia kasvoille myös meikin päälle pitkin päivää. Suihke kosteuttaa kasvojen ihoa ja virkistää työpisteellä sekä helpottaa kiristävää tunnetta ja ärtynyttä ihoa. 

NÄIHIN LUOTAMME: 

Shiseido Ibuki Quick Fix Mist

Sisley Restorative Facial Cream

Weleda Wild Rose Smoothing Masque

Dr. Hauschka Soothing Cleansing Milk

  

Photos / Courtesy of manufacturers, Vogue.com

Kommentit (0)

THE BEST FROM THE PAST – OSA 3
Arkistojen aarteita, editorial -helmiä ja mieleenpainuvia kampanjoita takavuosilta. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: IHONHOIDON MINIMALISMI
Listasimme vain välttämättömimmät ihonhoitotuotteet. 
LUE LISÄÄ
PINNALLA: STATEMENT EARRINGS + CHEEKBONES
Täydellinen pari pikkujouluun: statement korvikset ja poskipäät. 
LUE LISÄÄ
SYLVIE MUS: JOULUKUUN UNIVORMUT
Stailisti Sylvie Musin yllä tässä kuussa.
LUE LISÄÄ